Hétvégén rendezték meg az I. Ételallergiások napját Makón. Az érdeklődők speciális finomságokat kóstolhattak, voltak egészségügyi szűrések és szakmai előadások is.
A Babóka Ételallergiás Gyermekekért Alapítvány, a makói Egyesített Népjóléti Intézmény támogatásával, először szervezte meg ezt a rendezvényt. A szervezet alapítása és a találkozó alapötlete is egyszerre bontakozott ki, árulta el Görbe József Zoltán, az alapítvány elnöke. – Gyermekünk születése óta ételallergiás, sajnos nem sok segítséget kaptunk ezzel kapcsolatban. Ezzel a célkitűzéssel most próbálunk másoknak is segíteni – árulta el.
Az összejövetelen glutén-, tej- és tojásmentes ételeket lehetett kóstolni és vásárolni, olyan kiállítókat kerestek, akik minőségi termékeket hoznak. Mint megtudtuk, az érdeklődők között elsősorban gluténérzékenyek voltak.
A kiállítás és a vásár egész nap zajlott, 14 órától pedig előadásokkal várták a téma iránt érdeklődőket.