A fideszes városok milliárdokat kaptak, miután a kormány a felére csökkentette az iparűzési adót

Fejenként 1,38 milliárd forintos állami támogatást kapott önkormányzati feladatok ellátására Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém és Zalaegerszeg – olvasható a december 24-én megjelent Magyar Közlönyben, számolt be róla a 24.hu.

Nem lesz nehéz kitalálni mi a közös pont a fent említett városokban: mindegyik Fidesz vezetőséggel rendelkezik, ebben a kategóriában egyetlen olyan város sincs, melyet ellenzék irányítana. Ez azért is remek karácsonyi ajándék Orbán Viktortól, mert a járvány okozta gazdasági károk enyhítésére hivatkozva nemrégiben bejelentette, hogy a felére csökkentik az önkormányzatokhoz befolyó helyi iparűzési adó mértékét, kvázi ezzel a lépéssel kivéreztetve az önkormányzatokat.

Természetesen az ellenzéki vezetésű településekről sem feledkeztek meg: Eger például 600 millió forintot költhet az egri vár fejlesztésére, Miskolc pedig 700 milliót a miskolctapolcai fürdő üzemeltetésére. A különbség csak annyi, hogy ezek címzett pénzt kaptak, vagyis nem költhető szabadon működésre a támogatás, ellentétben a fideszes városokkal, amik az iparűzési adó csökkentéséből adódó bevételkiesést pótolni tudják a kapott támogatásból.

Tegnap az önkormányzatok kivégzése ellen tiltakozott 38 nagyvárosi, valamint kerületi polgármester és lekapcsolták az ünnepi díszkivilágítást több városban.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »