📺 A nap témája: Digitális vakcinaigazolást fejleszt a Belügyminisztérium

Orbán Viktor Facebookon jelentette be, hogy véglegesítették és jóváhagyták az oltási tervet, majd hozzátette, hogy első körben az orvosok, az ápolók és az intenzív osztályokon dolgozók kapnak majd a vakcinából.

Arra is kitért a kormányfő, hogy ezt követően tömeges oltás veszi kezdetét, bár ennek pontos dátumát még nem tudta megmondani, annyi biztos, hogy önkéntes és ingyenes lesz. Jelenleg nyugati, európai, orosz, kínai és izraeli engedélyeztetésre váró oltóanyagokról is tárgyalnak.

Azt is közölte, hogy megvizsgálták a vakcinaigazolás digitális verzióját, mivel arra készülnek, hogy akik már védettek, átestek korábban a fertőzésen, vagy beoltatták magukat, azok rendelkezzenek ilyennel. Az igazolás kapcsán Orbán elárulta, a Belügyminisztérium fejlesztette ki.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Az állatvédőknek segítség lehet az állatvédelmi törvények szigorítása

Az Országgyűlés megszavazta az állatvédelmi törvények módosítását. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője elmondta, hogy ez nagy segítség lehet az állatvédő egyesületek sokszor tehetetlen helyzetéhez. Jelenleg az állatok illegális szaporításából, illetve az állatokkal szembeni visszaélésekből ered a sok kidobott kóbor, szenvedő állat.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Nem nyomoznak a túlárazott, alig használható maszkgyártó gép ügyében

Emlékezetes, Orbán Viktor tavaly személyesen tekintette meg a sátoraljaújhelyi kínai maszkgyártó gépet, ami 213 millió forintba került, azt mondták, havonta 2,8 millió maszkot képes gyártani, de hamar kiderült, hogy ennek csak a töredékére képes. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselője megtudta, azzal az indokkal állították le a nyomozást, hogy nem költségvetési pénz volt, másrészt az Állami Egészségügyi Ellátó csak az Operatív Törzs utasítására cselekedett.

Tovább olvasom »