📺 A nap témája: Digitális vakcinaigazolást fejleszt a Belügyminisztérium

Orbán Viktor Facebookon jelentette be, hogy véglegesítették és jóváhagyták az oltási tervet, majd hozzátette, hogy első körben az orvosok, az ápolók és az intenzív osztályokon dolgozók kapnak majd a vakcinából.

Arra is kitért a kormányfő, hogy ezt követően tömeges oltás veszi kezdetét, bár ennek pontos dátumát még nem tudta megmondani, annyi biztos, hogy önkéntes és ingyenes lesz. Jelenleg nyugati, európai, orosz, kínai és izraeli engedélyeztetésre váró oltóanyagokról is tárgyalnak.

Azt is közölte, hogy megvizsgálták a vakcinaigazolás digitális verzióját, mivel arra készülnek, hogy akik már védettek, átestek korábban a fertőzésen, vagy beoltatták magukat, azok rendelkezzenek ilyennel. Az igazolás kapcsán Orbán elárulta, a Belügyminisztérium fejlesztette ki.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

15 éve hunyt el Ács Károly (eredeti neve: Kovács Károly) Híd-díjas magyar költő, műfordító, szerkesztő.

Tovább »

Legalább 25 támogatót keres a Makói Csípős

Oldalunk célja a 2015-ös megalapítás óta Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Ezek a célkitűzések veszélybe kerültek, így számítunk azon Olvasóink támogatására, akik fontosnak tartják, hogy működjön Makón kormányfüggetlen sajtóorgánum.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink