Váratlanul elhunyt Mondok József, Izsák polgármestere

Életének 65. évében meghalt Mondok József, a Bács-Kiskun megyei Izsák polgármestere – szemlézte az MTI Lezsák Sándor fideszes országgyűlési képviselő a Facebook-oldalát.

,,Sokan ismerték, szerették. Városépítő munkáját mindenkor becsültem. A család gyászában osztozunk a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum tagjaival”

– írta Lezsák Sándor csütörtökön.

A Magyar Lovassport Szövetség a honlapján pedig azt tudatta, hogy fogathajtó-szakbizottságának elnöke, Izsák város polgármestere tragikus hirtelenséggel elhunyt. Úgy fogalmaztak, hogy ,,a család mély fájdalmában a teljes lovas társadalom osztozik”.

Nyilván a kormányzati tájékoztatókban elhallgatták, hogy a fideszes Mondok József úgy lett szeptemberben ismét Izsák polgármestere, hogy közben a Kecskeméti Járásbíróságon javában zajlik a büntetőügye. A politikus 35 millió forintos uniós támogatást felhasználva épített egy vadászházat, de ahelyett, hogy civil turistákat látott volna vendégül, inkább családostul beköltözött az igényesen kivitelezett ingatlanba, sőt a vád szerint a ház körül egy közmunkás tartott rendet.

Az N1TV által 2017-ben fény derült a visszaélés gyanújára, a Miniszterelnökség a Magyar Államkincstáron keresztül ellenőrzést folytatott le, majd a vizsgálat megállapította, hogy a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe. A Magyar Államkincstár a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t, tehát a politikusnak vissza kellett fizetnie 35 millió forintot, amit meg is tett. 

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »