Maszkban, de az utcán, tömegesen köszöntötték az újévet Vuhanban

Miközben a világban még javában dúl a koronavírus-járvány, és több országban, így Magyarországon is szigorú kijárási tilalom van érvényben, vagy épp új korlátozásokra készülnek, a járvány kiindulópontjának tekintett kínai Vuhanban az emberek tömegesen vonultak az utcára szilveszterkor – írja a CNN. (Fotó: Noel Celis / AFP.)

Az elmúlt hónapokban olyan jól sikerül kordában tartaniuk a járványt, hogy a tömegrendezvények, így az utcai szilveszterezés is visszatérhetett.

A város egyik népszerű szilveszteri felvonulási helyszínén, a Harlou vámház előtt a szokásokhoz híven idén is több százan gyűltek össze a CNN beszámolója szerint, hogy együtt várják az éjfélt. Az ünneplést azonban így sem kontroll nélkül folyt, nagy volt a rendőri jelenlét, és arra a néhány emberre, aki nem vett fel magától maszkot, rögtön rá is szóltak, hogy pótolja, ha maradni akar.

A kínai betegségmegelőzési központ egyébként épp a napokban jelentette be egy 34 ezer emberen végzett antitestvizsgálat után, hogy Vuhanban nem ötvenezer, hanem feltehetően félmillió, vagyis a korábbiakban közölteknél tízszer több fertőzött lehetett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Egy felmérés szerint a magyarok kétharmada rossznak látja a hazai gazdasági helyzetet

Globális szinten az inflációt tartják a legaggasztóbb problémának az emberek, hazánkban pedig az átlag feletti a pénzromlás miatti aggodalom – derül ki az Ipsos friss felméréséből. A hvg.hu azt írja, a Mi aggasztja a világot (What Worries the World) című nemzetközi kutatás alapján a jelenlegi gazdasági helyzetről a magyarok 33 százaléka mondta, hogy jó, a többiek, 67 százalékuk rossznak látja azt az országban.

Tovább »

A nap idézete

39 éve hunyt el Romhányi József magyar író, költő, műfordító, érdemes művész.

Tovább »

Nincs meglepetés: Mészáros Lőrincékhez kerül az autópálya koncesszió

A Themis magántőkealap vezette konzorcium nyerte meg az autópályák építésének és karbantartásának koncessziós jogát a következő 35 évre – jelentette be pénteken Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát miniszter az eljárás eredményét. Ez az a konzorcium, amiben Mészáros Lőrincnek is érdekeltsége van.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Jövő hónapban kirúghatják az oltást megtagadó állami alkalmazottakat

Egy 69 oldalas salátatörvény tervezete került fel a parlament honlapjára, amely „a veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő szabályozási kérdésekről” címet viseli, a tervezet 11. paragrafusa szerint június 15-től, a veszélyhelyzet megszűnésére hivatkozva mindazoknak, akiknek a fizetés nélküli szabadsága még hatályban van, a munkáltató megszüntetheti a munkaviszonyát, ráadásul végkielégítés sem jár nekik – szúrta ki az Azonnali.

Tovább olvasom »

Négy éve nyílt a Széchenyi téri Pingvin patika Makón

A Széchenyi téri Pingvin patika (elődje a Korzó gyógyszertár) nemsokára négy éve működik Makó belvárosában.A kis patikából egy nagyobb tágasabb gyógyszertár lett, ahol jelenleg egy szakgyógyszerész, egy gyógyszerész és négy szakasszisztens dolgozik. A gyógyszertár részt vesz a Makó és környékét ellátó ügyeleti és készenléti rendszerben is – olvasható az áprilisi Pingvin magazinban.

Tovább olvasom »