Váratlanul elhunyt Mondok József, Izsák polgármestere

Életének 65. évében meghalt Mondok József, a Bács-Kiskun megyei Izsák polgármestere – szemlézte az MTI Lezsák Sándor fideszes országgyűlési képviselő a Facebook-oldalát.

,,Sokan ismerték, szerették. Városépítő munkáját mindenkor becsültem. A család gyászában osztozunk a Fidesz, a KDNP és a Nemzeti Fórum tagjaival”

– írta Lezsák Sándor csütörtökön.

A Magyar Lovassport Szövetség a honlapján pedig azt tudatta, hogy fogathajtó-szakbizottságának elnöke, Izsák város polgármestere tragikus hirtelenséggel elhunyt. Úgy fogalmaztak, hogy ,,a család mély fájdalmában a teljes lovas társadalom osztozik”.

Nyilván a kormányzati tájékoztatókban elhallgatták, hogy a fideszes Mondok József úgy lett szeptemberben ismét Izsák polgármestere, hogy közben a Kecskeméti Járásbíróságon javában zajlik a büntetőügye. A politikus 35 millió forintos uniós támogatást felhasználva épített egy vadászházat, de ahelyett, hogy civil turistákat látott volna vendégül, inkább családostul beköltözött az igényesen kivitelezett ingatlanba, sőt a vád szerint a ház körül egy közmunkás tartott rendet.

Az N1TV által 2017-ben fény derült a visszaélés gyanújára, a Miniszterelnökség a Magyar Államkincstáron keresztül ellenőrzést folytatott le, majd a vizsgálat megállapította, hogy a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe. A Magyar Államkincstár a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t, tehát a politikusnak vissza kellett fizetnie 35 millió forintot, amit meg is tett. 

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink