Onion City – SZTE EHÖK SE: Sima hazai

Ma este a megyei kézilabda bajnokságban a Szegedi Tudományegyetem csapata érkezik az Onion City-hez. A szegediek a negyedik, a makóiak a hatodik helyen állnak. Kövesse velünk a mérkőzést élőben 19:15-től! 

A makóiak mérlege 1-1-2, legutóbbi két meccsükön (Vásárhely, Deszk) szerezték pontjaikat. Az SZTE 2 győzelemmel és 2 vereséggel áll, múlt héten 1 találattal verték a Vásárhelyt.

Íme az összeállítások:

Onion City: Ács, Jártass T., Kálmán, Csányi G., Harcsás, Gyenge, Kerekes Z., Mezei, Deme, Szabó D.

SZTE: Lengyel, Maróti, Tóbiás, Nagy Cs., Zsilák, Modok, Gulyás, Balog A., Gadányi, Szabó N.

1. perc: Elkezdődött a találkozó. Mi kezdtünk közepet.

3. perc: Kálmán góljával vezettünk, majd Szabó egyenlített. Gyenge harcolt ki büntetőt, be is lőtte, a volt makói Tóbiás pedig sárgát kapott. Kerekes is betalált. 3-1.

6. perc: Gadányi góljával zárkóztak a szegediek, de Csányi gyors visszaállította a különbséget. 4-2. Mezei mutatott be szép védést, a kipattanót pedig Balog lőtte mellé. Gadányi már kettőnél jár, szépen kilőtte a jobb felsőt. 4-3. Harcsás kapott labdát a szélen, be is vágta. 5-3.

8. perc: Tóbiás most saját csapatának harcolta ki a hetest, ám Szabó a kapufára vágta a lasztit, az ellentámadásból Kerekes talált be. Újabb kontra, ám Kerekes most kihagyta a ziccert, vagy mondjuk úgy Lengyel védett.

10. perc: Lengyel kapus megtáltosodott, újabb hárítás. Azt követő akcióból újra Gadányi örülhet, Csányi még sárgát is kapott. Mentségére legyen szólva, az ellentámadásból gólt lőtt. 7-4. Zsilák is bemutatta, hogyan kell éles szögből gólt lőni.

13. perc: Csányi felzárkózott Kerekes mögé két gólos. 8-5. Utóbbi belőtte kilencedik találatunkat is, 9-5. Az SZTE nem tudott betalálni, vagy kapufa, vagy Mezei védett.

15. perc: Zsilák szerzett labdát, végigvitte, bevarrta, de Csányi válaszolt gyors, 10-6. Gyenge két perces kiállítást kapott, miután két szegedi is a földön volt. Kerekes sárga lappal gazdagodott.

17. perc: Emberhátrányban lövünk gólt, megint Csányi! 11-6, Balog is betalál, de Harcsás is villan! 12-7 és kiegészültünk.

18. perc: Csányi kapott ajándéklabdát a félpályán, bevágta. 13-7 és időkérés.

20. perc: Szabó talált be az időkérés után. Zsilák sárga, de a szabaddobásból nincs makói gól, 13-8.

23. perc: Csányit nem lehet megállítani, öt gólos, 14-8! Szabó sunyi lapos lövése utal talál a kapuba. Egy hetest Jártass értékesít közben.

25. perc: Megint Szabó a góllövő, de ezt biztos nem így akarta, 15-10. Újabb vendég gól, majd Harcsás  és Kerekes találatával 17-11.

28. perc: Mondani sem kell: megint Csányi! Utána Gulyás harcol ki hetest, Gadányi értékesíti, 18-12. Harcsás szép emelése utat talál Lengyel kapujába, 19-12. Zsilák módosítja az eredményt, 19-13.

30. perc: Mezei védésével, marad a 19-13! Közben Szenczy Zsolt a csapat korábbi játékosa (és jövőbeni lehetséges játékosa) csatlakozott hozzám, együtt nézzük a találkozót. Csányi lövi az utolsó gólt a első félidőben, 20-13, az első játékrész vége

2. félidő

31. perc: Kerekes pedig az elsőt a második félidőben!

32. perc: Harcsás kap óriási passzt Jártasstól 22-13, majd pedig Balog szépítés. A különbség gyors visszaáll, újra Csányi a góllövő!

34. perc: Kerekes ad kötényt Lengyel kapusnak, már tíz van közte! Szenczy szerint nem erre az SZTE-re készültek a makóiak, nagyon gyengén muzsikálnak.

36. perc: Harcsás lőtt gólt a szélről, majd Szabó. Kerekes lő, Lengyelről kipattan, majd Kálmán vágta be. Balog tör be a makói védők közé. Felpörögtek az események.

38. perc: A bíró sérülés miatt a gyúrót kérte, de nincs olyan a szegedi kispadon. Sérülés nincs, zárásos leválás után Gadányi talál be, 26-17.

39. perc: Törlés miatt áll az óra, amit az egyik játékvezető és Harcsás végez el. Kander Bence és Papp Krisztián, az NB2-es Makó két játékosa élvezi a találkozót a lelátón.

41. perc: Eladott labda után Csányi kap labdát a szegedi hatos vonalnál, aki igazából még vissza sem ért, 27-17. Zsilák Mihály is betalál, négy gólos. Több gól egyelőre nincs, a szünetben beállt Ács Gábor kapus véd a makóiaknál kétszer is.

43. perc: Beállt a 11 gólos különbség, Harcsás, majd Szabó D. szerez gólt. Csányi két percet pihenhet a játékvezetőnek hála, 29-18.

45. perc: Szabó Norbert tör be emberelőnyben, 29-19, de Jártass lövése valahogy utalt talált a kapuba, elsőre úgy tűnt, hogy mellément, újabb gól emberhátrányban. Ács indít hosszan és megint Harcsás a befejező, 31-19. Lehet, hogy eggyel kevesebben kellene felállnunk.

47. perc: Kiegészültünk, jobb szélről Zsilák lő gólt, 31-20. Ellenakcióból egy váratlan lövés Jártasstól, ami góllal végződik, de Kerekes is berámol egyet, 33-20. A Szeged időt kér.

49. perc: Az időkérés után Szabó Norbert négy gólos, majd Kerekes talál be a másik oldalon, 33-21. Jártass gyönyörű megmozdulás után szerez gólt, 35-21 már. Ács védése után Tóbiáshoz kerül a laszti, belőtte.

51. perc: Modok első gólját lövi, 35-23.

53. perc: A szegedi Balog Attila pattintotta be. Nálunk Deme is gólt lő, a másik oldalt Nagy Csaba jobb oldalról, jobb kézzel, 36-25. Kálmán messziről kilőtte az alsó sarkot, Modok a kipattanót vágta be  Ácsnak, 37-26.

55. perc: Csányi ordított nagyot, szabaddobást kapott, az akcióból Gyenge lőtt gólt. Utána két percre kiállították, hetest kaptak a vendégek. Ács azonban bravúrral védett, Gadányi hagyta ki.

58. perc: Jártass megint éles szögből, Lengyel tehetetlen volt. Szabó szépít még, 39-27. Csányi lőtt távolról laposon, be is akadt, kilenc gólos. Nagy kapkodás után Szabó újra lő egyet.

59. perc: Gyenge, majd Nagy Csaba talál be, nem akarnak védekezni a csapatok, 41-29.

60. perc: Kerekes lő gólt, majd nagy szerencsével Szabóhoz kerül a középkezdés után, aki bevette Ács kapuját, 42-30. És le is fújták a játékvezetők, ez maradt a vége!

Remek egyéni teljesítmények voltak az Onion City-nél, mondhatjuk, hogy edzőmeccsé szelídült a bajnoki. Csányi, Jártass, Kerekes, Harcsás kiemelkedően játszott a mezőnyben, de a két hálóőr Ács és Mezei is kitűnő munkát végzett. Az SZTE-nél Szabó, Gadányi és Zsilák játékát kell kiemelni. A makóiak a győzelemmel a negyedik helyre ugrottak.

Onion City – SZTE EHÖK SE 42-30 (20-13)
Jv.: Csorba, Kazi

Onion City: Ács, Mezei – Jártass T. 4, Kálmán 3, Csányi G. 12, Harcsás 8, Gyenge 3, Kerekes 10, Deme 1, Szabó D. 1.

SZTE: Lengyel – Maróti, Tóbiás 1, Nagy Cs. 2, Zsilák 4, Modok 2, Gulyás 1, Balog A. 4, Gadányi 6, Szabó N. 10.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink