Onion City – SZTE EHÖK SE: Sima hazai

Ma este a megyei kézilabda bajnokságban a Szegedi Tudományegyetem csapata érkezik az Onion City-hez. A szegediek a negyedik, a makóiak a hatodik helyen állnak. Kövesse velünk a mérkőzést élőben 19:15-től! 

A makóiak mérlege 1-1-2, legutóbbi két meccsükön (Vásárhely, Deszk) szerezték pontjaikat. Az SZTE 2 győzelemmel és 2 vereséggel áll, múlt héten 1 találattal verték a Vásárhelyt.

Íme az összeállítások:

Onion City: Ács, Jártass T., Kálmán, Csányi G., Harcsás, Gyenge, Kerekes Z., Mezei, Deme, Szabó D.

SZTE: Lengyel, Maróti, Tóbiás, Nagy Cs., Zsilák, Modok, Gulyás, Balog A., Gadányi, Szabó N.

1. perc: Elkezdődött a találkozó. Mi kezdtünk közepet.

3. perc: Kálmán góljával vezettünk, majd Szabó egyenlített. Gyenge harcolt ki büntetőt, be is lőtte, a volt makói Tóbiás pedig sárgát kapott. Kerekes is betalált. 3-1.

6. perc: Gadányi góljával zárkóztak a szegediek, de Csányi gyors visszaállította a különbséget. 4-2. Mezei mutatott be szép védést, a kipattanót pedig Balog lőtte mellé. Gadányi már kettőnél jár, szépen kilőtte a jobb felsőt. 4-3. Harcsás kapott labdát a szélen, be is vágta. 5-3.

8. perc: Tóbiás most saját csapatának harcolta ki a hetest, ám Szabó a kapufára vágta a lasztit, az ellentámadásból Kerekes talált be. Újabb kontra, ám Kerekes most kihagyta a ziccert, vagy mondjuk úgy Lengyel védett.

10. perc: Lengyel kapus megtáltosodott, újabb hárítás. Azt követő akcióból újra Gadányi örülhet, Csányi még sárgát is kapott. Mentségére legyen szólva, az ellentámadásból gólt lőtt. 7-4. Zsilák is bemutatta, hogyan kell éles szögből gólt lőni.

13. perc: Csányi felzárkózott Kerekes mögé két gólos. 8-5. Utóbbi belőtte kilencedik találatunkat is, 9-5. Az SZTE nem tudott betalálni, vagy kapufa, vagy Mezei védett.

15. perc: Zsilák szerzett labdát, végigvitte, bevarrta, de Csányi válaszolt gyors, 10-6. Gyenge két perces kiállítást kapott, miután két szegedi is a földön volt. Kerekes sárga lappal gazdagodott.

17. perc: Emberhátrányban lövünk gólt, megint Csányi! 11-6, Balog is betalál, de Harcsás is villan! 12-7 és kiegészültünk.

18. perc: Csányi kapott ajándéklabdát a félpályán, bevágta. 13-7 és időkérés.

20. perc: Szabó talált be az időkérés után. Zsilák sárga, de a szabaddobásból nincs makói gól, 13-8.

23. perc: Csányit nem lehet megállítani, öt gólos, 14-8! Szabó sunyi lapos lövése utal talál a kapuba. Egy hetest Jártass értékesít közben.

25. perc: Megint Szabó a góllövő, de ezt biztos nem így akarta, 15-10. Újabb vendég gól, majd Harcsás  és Kerekes találatával 17-11.

28. perc: Mondani sem kell: megint Csányi! Utána Gulyás harcol ki hetest, Gadányi értékesíti, 18-12. Harcsás szép emelése utat talál Lengyel kapujába, 19-12. Zsilák módosítja az eredményt, 19-13.

30. perc: Mezei védésével, marad a 19-13! Közben Szenczy Zsolt a csapat korábbi játékosa (és jövőbeni lehetséges játékosa) csatlakozott hozzám, együtt nézzük a találkozót. Csányi lövi az utolsó gólt a első félidőben, 20-13, az első játékrész vége

2. félidő

31. perc: Kerekes pedig az elsőt a második félidőben!

32. perc: Harcsás kap óriási passzt Jártasstól 22-13, majd pedig Balog szépítés. A különbség gyors visszaáll, újra Csányi a góllövő!

34. perc: Kerekes ad kötényt Lengyel kapusnak, már tíz van közte! Szenczy szerint nem erre az SZTE-re készültek a makóiak, nagyon gyengén muzsikálnak.

36. perc: Harcsás lőtt gólt a szélről, majd Szabó. Kerekes lő, Lengyelről kipattan, majd Kálmán vágta be. Balog tör be a makói védők közé. Felpörögtek az események.

38. perc: A bíró sérülés miatt a gyúrót kérte, de nincs olyan a szegedi kispadon. Sérülés nincs, zárásos leválás után Gadányi talál be, 26-17.

39. perc: Törlés miatt áll az óra, amit az egyik játékvezető és Harcsás végez el. Kander Bence és Papp Krisztián, az NB2-es Makó két játékosa élvezi a találkozót a lelátón.

41. perc: Eladott labda után Csányi kap labdát a szegedi hatos vonalnál, aki igazából még vissza sem ért, 27-17. Zsilák Mihály is betalál, négy gólos. Több gól egyelőre nincs, a szünetben beállt Ács Gábor kapus véd a makóiaknál kétszer is.

43. perc: Beállt a 11 gólos különbség, Harcsás, majd Szabó D. szerez gólt. Csányi két percet pihenhet a játékvezetőnek hála, 29-18.

45. perc: Szabó Norbert tör be emberelőnyben, 29-19, de Jártass lövése valahogy utalt talált a kapuba, elsőre úgy tűnt, hogy mellément, újabb gól emberhátrányban. Ács indít hosszan és megint Harcsás a befejező, 31-19. Lehet, hogy eggyel kevesebben kellene felállnunk.

47. perc: Kiegészültünk, jobb szélről Zsilák lő gólt, 31-20. Ellenakcióból egy váratlan lövés Jártasstól, ami góllal végződik, de Kerekes is berámol egyet, 33-20. A Szeged időt kér.

49. perc: Az időkérés után Szabó Norbert négy gólos, majd Kerekes talál be a másik oldalon, 33-21. Jártass gyönyörű megmozdulás után szerez gólt, 35-21 már. Ács védése után Tóbiáshoz kerül a laszti, belőtte.

51. perc: Modok első gólját lövi, 35-23.

53. perc: A szegedi Balog Attila pattintotta be. Nálunk Deme is gólt lő, a másik oldalt Nagy Csaba jobb oldalról, jobb kézzel, 36-25. Kálmán messziről kilőtte az alsó sarkot, Modok a kipattanót vágta be  Ácsnak, 37-26.

55. perc: Csányi ordított nagyot, szabaddobást kapott, az akcióból Gyenge lőtt gólt. Utána két percre kiállították, hetest kaptak a vendégek. Ács azonban bravúrral védett, Gadányi hagyta ki.

58. perc: Jártass megint éles szögből, Lengyel tehetetlen volt. Szabó szépít még, 39-27. Csányi lőtt távolról laposon, be is akadt, kilenc gólos. Nagy kapkodás után Szabó újra lő egyet.

59. perc: Gyenge, majd Nagy Csaba talál be, nem akarnak védekezni a csapatok, 41-29.

60. perc: Kerekes lő gólt, majd nagy szerencsével Szabóhoz kerül a középkezdés után, aki bevette Ács kapuját, 42-30. És le is fújták a játékvezetők, ez maradt a vége!

Remek egyéni teljesítmények voltak az Onion City-nél, mondhatjuk, hogy edzőmeccsé szelídült a bajnoki. Csányi, Jártass, Kerekes, Harcsás kiemelkedően játszott a mezőnyben, de a két hálóőr Ács és Mezei is kitűnő munkát végzett. Az SZTE-nél Szabó, Gadányi és Zsilák játékát kell kiemelni. A makóiak a győzelemmel a negyedik helyre ugrottak.

Onion City – SZTE EHÖK SE 42-30 (20-13)
Jv.: Csorba, Kazi

Onion City: Ács, Mezei – Jártass T. 4, Kálmán 3, Csányi G. 12, Harcsás 8, Gyenge 3, Kerekes 10, Deme 1, Szabó D. 1.

SZTE: Lengyel – Maróti, Tóbiás 1, Nagy Cs. 2, Zsilák 4, Modok 2, Gulyás 1, Balog A. 4, Gadányi 6, Szabó N. 10.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink