Jobbik: nemzetárulás lett volna, ha eredeti lakásprivatizációs javaslat átmegy

Szabó Róbert, a Jobbik makói szervezetének alelnöke szerint csatát nyert az ellenzék, hogy a bérlakástörvény 90 százalékából visszakozott a kormány. Mint az ismert, a „lakásprivatizációs tolvajtörvényt” még a Fidesz saját emberei, polgármesterei is kritizálták. (Fotó: archív)

Szabó úgy véli, nemzetárulásról lett volna szó, ha az eredeti javaslat átmegy, ugyanis 800-900 milliárd forintnyi nemzeti vagyont vertek volna dobra, hogy „a saját kegyenceinek kedvezzen”. Oldalunknak adott interjújában elmondta, most meg fognak harcolni azért is, hogy a budai Várban levő ingatlanokra se tehessék rá a kezüket 15-30 százalékos áron.

A Jobbik 2011 óta nyújt be módosító javaslatokat a bérlakásprogram megindítása érdekében. Ma éves szinten nagyjából 200 milliárd forintos tételt jelet, ami nagyjából fele annak, amit a kormányzat a kínai Fudan Egyetem hitelből történő felépítésére kíván elkülöníteni, vagy annyi, mint a Budapest – Belgrád őrült, soha meg nem térülő beruházás tavalyi, illetve előző évi magyar önrésze.

Szabó Róbert ismertette: a bérlők 10-15 év ott lakás után nem 15 százalékon, de kedvezményesen meg is vásárolhatnák a bérlakást, de erre csak akkor lenne lehetőség, ha gyarapszik a bérlakásállomány, és legfeljebb az éves állománygyarapodás fele tekintetében jöhetne szóba ilyen kedvezményes vásárlás. Emlékeztetett pártja Mi Várunk programjára, amely évi 5-10 ezer bérlakás építését irányozná elő, mely költségvetési pénzből, minősített magyar kivitelezőkkel dolgoztatna, így „pörgetné a hazai gazdaságot”. A lakások jó részét az önkormányzatok kezébe adnák, hogy szociális szempontok is érvényesüljenek. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink