Jobbik: nemzetárulás lett volna, ha eredeti lakásprivatizációs javaslat átmegy

Szabó Róbert, a Jobbik makói szervezetének alelnöke szerint csatát nyert az ellenzék, hogy a bérlakástörvény 90 százalékából visszakozott a kormány. Mint az ismert, a „lakásprivatizációs tolvajtörvényt” még a Fidesz saját emberei, polgármesterei is kritizálták. (Fotó: archív)

Szabó úgy véli, nemzetárulásról lett volna szó, ha az eredeti javaslat átmegy, ugyanis 800-900 milliárd forintnyi nemzeti vagyont vertek volna dobra, hogy „a saját kegyenceinek kedvezzen”. Oldalunknak adott interjújában elmondta, most meg fognak harcolni azért is, hogy a budai Várban levő ingatlanokra se tehessék rá a kezüket 15-30 százalékos áron.

A Jobbik 2011 óta nyújt be módosító javaslatokat a bérlakásprogram megindítása érdekében. Ma éves szinten nagyjából 200 milliárd forintos tételt jelet, ami nagyjából fele annak, amit a kormányzat a kínai Fudan Egyetem hitelből történő felépítésére kíván elkülöníteni, vagy annyi, mint a Budapest – Belgrád őrült, soha meg nem térülő beruházás tavalyi, illetve előző évi magyar önrésze.

Szabó Róbert ismertette: a bérlők 10-15 év ott lakás után nem 15 százalékon, de kedvezményesen meg is vásárolhatnák a bérlakást, de erre csak akkor lenne lehetőség, ha gyarapszik a bérlakásállomány, és legfeljebb az éves állománygyarapodás fele tekintetében jöhetne szóba ilyen kedvezményes vásárlás. Emlékeztetett pártja Mi Várunk programjára, amely évi 5-10 ezer bérlakás építését irányozná elő, mely költségvetési pénzből, minősített magyar kivitelezőkkel dolgoztatna, így „pörgetné a hazai gazdaságot”. A lakások jó részét az önkormányzatok kezébe adnák, hogy szociális szempontok is érvényesüljenek. 

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

45 éve hunyt el Kormos István, magyar költő, író, műfordító, dramaturg, kiadói szerkesztő; második felesége Rab Zsuzsa költőnő.

Tovább »

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább olvasom »