A nap témája: 2022-től kizárólag állami meddőségi klinikákon lehet beültetést végezni

Az Országgyűlés a tavaszi ülésszak utolsó napján nemcsak a pedofilellenes törvényt és a Fudan Hungary Egyetem Alapítvány létrehozását szavazta meg, hanem azt is, hogy 2022. július 1-től kizárólag az állami meddőségi klinikákon lehessen beültetést végezni – szúrta ki a Telex.

A lap emlékeztet rá, hogy a parlament elé május 25-én benyújtott törvényjavaslat szerint a maradék három magánkézben lévő meddőségi centrum, és egy kizárólag inszeminációt végző magánintézmény is állami kézbe kerülhet.

Az elfogadott módosítás alapján a magánkézben lévő intézményeket a magánszolgáltatóknak az államnak kell adniuk, a náluk tárolt embriókkal és ivarsejtekkel együtt, amiért cserébe kártlanítást kapnak.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón azt mondta erre azét van szükség, mert hatékonyabb, ha állami kézbe veszik a reprodukciós eljárásokat, hiszen jelentős a finanszírozási vonzata, ráadásul azt látták, hogy vannak visszaélések. A 444 ezzel kapcsolatban egy szakembert is felkeresett, aki minden alapot nélkülözőnek nevezte Gulyás kijelentését.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »