A nap témája: 2022-től kizárólag állami meddőségi klinikákon lehet beültetést végezni

Az Országgyűlés a tavaszi ülésszak utolsó napján nemcsak a pedofilellenes törvényt és a Fudan Hungary Egyetem Alapítvány létrehozását szavazta meg, hanem azt is, hogy 2022. július 1-től kizárólag az állami meddőségi klinikákon lehessen beültetést végezni – szúrta ki a Telex.

A lap emlékeztet rá, hogy a parlament elé május 25-én benyújtott törvényjavaslat szerint a maradék három magánkézben lévő meddőségi centrum, és egy kizárólag inszeminációt végző magánintézmény is állami kézbe kerülhet.

Az elfogadott módosítás alapján a magánkézben lévő intézményeket a magánszolgáltatóknak az államnak kell adniuk, a náluk tárolt embriókkal és ivarsejtekkel együtt, amiért cserébe kártlanítást kapnak.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti kormányinfón azt mondta erre azét van szükség, mert hatékonyabb, ha állami kézbe veszik a reprodukciós eljárásokat, hiszen jelentős a finanszírozási vonzata, ráadásul azt látták, hogy vannak visszaélések. A 444 ezzel kapcsolatban egy szakembert is felkeresett, aki minden alapot nélkülözőnek nevezte Gulyás kijelentését.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Makói Idősek Otthonában járt a Hanki-Ker Mikulása

A Csongrád-Csanád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonába az idősek által már hosszú-hosszú évek óta nem látott vendég érkezett egy helyi vállalkozás, a Hanki-Ker Kft. kezdeményezésének köszönhetően – számolt be róla Botlik Anita.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A Mol szerint pánikvásárlás van a benzinkutakon

A Mol szerint beindult a pánikvásárlás a benzinkutakon, több helyen napokkal ezelőtt elfogyott a hatósági áras üzemanyag, az autósok pedig felvásárolták a drágább típusokat is. A Telex azt írta, hogy azok a kutak viselik az extra terhelést, ahová a máshonnan elküldött autósok áradata zúdul, de ott is gyorsabban merülnek ki így a készletek.

Tovább olvasom »