Teszt, oltás és karantén nélkül utazhatunk Horvátországba

Június 17-től Magyarország az EU-s zöld listára került a koronavírus-fertőzöttségi adatok alapján, így a horvát előírások alapján Magyarországról szabadon, korlátozás nélkül be lehet utazni Horvátországba – írja az Utazás nyaralás info.

Ezt azt jelenti, hogy oltás és negatív teszt nélkül is beléphetnek a magyar állampolgárok Horvátországba, és karanténkötelezettségük sincs, így lényegében úgy lehet utazni déli szomszédunkhoz, mint a járvány előtt.

Horvátország ugyanis nem korlátozza azoknak a turistáknak a beutazását, akik az Európai Unió olyan tagországaiból és/vagy régióiból, vagy a schengeni országokból és/vagy régióikból, illetve a schengeni társult országokból érkeznek, amelyek az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ szerint járványügyi szempontból a zöld kategóriába esnek.

horvát koronavírus-tájékoztató honlapon ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy ez csak abban az esetben érvényes, ha a beutazók nem mutatják a koronavírus-fertőzés jeleit és nem kerültek szoros kapcsolatba az utazás előtt egy fertőzött személlyel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink