Mars-téri kifosztás: 2.500 forintot vettek el, az okmányokat eldobták

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinek a letartóztatását, akik a gyanú szerint múlt hét elején, egy padon alvó sértettet károsítottak meg.

A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított 2021. augusztus 30-án, reggel 4 óra körül, Szegeden, a Mars téri buszpályaudvar utasvárójában ült a sértett mellé. A gyanúsítottak kihasználták, hogy az ittas, ülő helyzetben alvó sértett nem észlelte őket, elvették a belső zsebében levő pénztárcáját. Módszerük szerint egyikőjük figyeléssel segítette a társa cselekményét, a másik gyanúsított pedig a sértett zsebébe nyúlt és elvette a pénztárcáját a benne levő 2.500.-Ft-tal, diákbérlettel, valamint vezetői engedéllyel együtt. A gyanúsítottak ezután a helyszínről közösen távoztak, a pénzt egymás között elosztották, míg a többi okmányt eldobták. Cselekményükkel a két férfi a sértettnek mintegy 12.000.-Ft kárt okozott.

A járási ügyészség a kifosztás bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a két férfi egy hónapra történő letartóztatását, figyelemmel arra is, hogy mindketten többszörösen büntetett előéletűek, egyikük pedig különös visszaeső.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink