Akit ismerünk, azt hívjuk ügyeletben

[ad 1]

Január elsejével megszűnt az állatorvosi ügyelet a Makói Járásban. Dr. Kiss Attila szerint ennek több oka is van. A következő időszakban próbálják egymás között megbeszélni, hogy melyik orvos, mikor ér rá.

Korábban működött egy makói és egy csanádpalotai központú állatorvosi ügyelet, ez egy terület lett idővel, emiatt óriási távolságok alakultak ki. – Előfordult, hogy Orosházáról vagy Tótkomlósról hívtak orvost a megye határ melletti településekre, emellett csökkent az állatok létszáma is – ecsetelte dr. Kiss Attila makói állatorvos, hogy egyszerűen miért szűntek meg az ügyeleti hívások.

Elmondta: a ’70-es évek végén, a ’80-as elején 50.000 sertést tartottak Makón, napjainkban szerinte nincs ezernél több.

– Ha itthon vagyok, állok mindenki rendelkezésére, próbálok minden hívásra kimenni, illetve szóbeli egyezségekkel szeretnénk elérni azt, hogy pl. Nagyérre ne makói orvosnak kelljen elutaznia – jelentette ki Kiss.

Mint elárulta, személyi változások is történnek majd a hatósági doktoroknál: van aki másik körzetbe kerül márciussal, lesz aki nyugdíjba megy és olyan is, aki valószínűleg kilép a hatósági szolgáltatásból.

[ad 2]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink