Színházi előadás készül a fiatal Orbán szereplésével

Mindössze 600 ezer forinttal, de támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hogy létrejöjjön és bemutatásra kerüljön „A miniszterelnök és a fiú” című, Antall József és az ifjú Orbán Viktor fiktív véletlen találkozásáról és párbeszédéről szóló darab.

Pozsgai Zsolt drámáját maga a szerző álmodta színpadra, Antall Józsefet Szabó Sipos Barnabás (Elment az öszöd) formálja meg, míg a nemrég újraválasztott Orbán Viktort a Party Maffia zenekar énekese, Fecske Dávid alakítja. A fiktív történetben 1990 őszén, a taxisblokád idején az Országgyűlés liftjében két emelet között bennragadó két politikus, az akkor miniszterelnök Antall és az akkor ellenzéki vezető Orbán párbeszédét követhetjük végig. Az alkotók szándéka szerint a dráma a fiatalokat szeretné megszólítani, „akik keveset tudnak az akkori bonyodalmakról, a rendszerváltozás ellentmondásairól”.

A darab premierje április végén lesz az Elkxrtuk című film producere, Kálomista Gábor által igazgatott Thália Színház Arizona stúdiószínpadán. A közelgő bemutató kapcsán Pozsgai Zsolt interjút adott, melyben „A miniszterelnök és a fiú” író-rendezője leszögezi, hogy Antall József az általa képviselt „értékrendszer” örökösét Orbán Viktorban látta. „Az ő utolsó évei­nek egyik legfontosabb társa, még akkor is, ha időnként ez nem is volt teljesen nyilvánvaló, a Fidesz akkori elnöke” – állítja a rendező, sőt tovább is megy. Pozsgai szerint Antall „szinte fiának tekintette” Orbán Viktort, a „csalódott mester és az elszánt fiú drámájáról” szól a darab.

Egy biztos: mindig, minden hősömet szeretem, bármelyik drámámban, csak így tudok írni. Most is ez a helyzet. Szeretetből írtam és formáltam a karaktereket” – vallja az Orbán Viktor és Antall József fiktív találkozásáról szóló darab írója és rendezője, Pozsgai Zsolt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Triplex kerékpártúra indul Makóról

A Makói Természetbarát Sportegyesület jövő hét szombaton (május 25.) rendezi meg a szokásos Triplex kerékpártúráját, Kübekházán és a hármashatáron át Óbébára, és Rábéra. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt várnak reggel, a Hagymaház előtt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink