Színházi előadás készül a fiatal Orbán szereplésével

Mindössze 600 ezer forinttal, de támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), hogy létrejöjjön és bemutatásra kerüljön „A miniszterelnök és a fiú” című, Antall József és az ifjú Orbán Viktor fiktív véletlen találkozásáról és párbeszédéről szóló darab.

Pozsgai Zsolt drámáját maga a szerző álmodta színpadra, Antall Józsefet Szabó Sipos Barnabás (Elment az öszöd) formálja meg, míg a nemrég újraválasztott Orbán Viktort a Party Maffia zenekar énekese, Fecske Dávid alakítja. A fiktív történetben 1990 őszén, a taxisblokád idején az Országgyűlés liftjében két emelet között bennragadó két politikus, az akkor miniszterelnök Antall és az akkor ellenzéki vezető Orbán párbeszédét követhetjük végig. Az alkotók szándéka szerint a dráma a fiatalokat szeretné megszólítani, „akik keveset tudnak az akkori bonyodalmakról, a rendszerváltozás ellentmondásairól”.

A darab premierje április végén lesz az Elkxrtuk című film producere, Kálomista Gábor által igazgatott Thália Színház Arizona stúdiószínpadán. A közelgő bemutató kapcsán Pozsgai Zsolt interjút adott, melyben „A miniszterelnök és a fiú” író-rendezője leszögezi, hogy Antall József az általa képviselt „értékrendszer” örökösét Orbán Viktorban látta. „Az ő utolsó évei­nek egyik legfontosabb társa, még akkor is, ha időnként ez nem is volt teljesen nyilvánvaló, a Fidesz akkori elnöke” – állítja a rendező, sőt tovább is megy. Pozsgai szerint Antall „szinte fiának tekintette” Orbán Viktort, a „csalódott mester és az elszánt fiú drámájáról” szól a darab.

Egy biztos: mindig, minden hősömet szeretem, bármelyik drámámban, csak így tudok írni. Most is ez a helyzet. Szeretetből írtam és formáltam a karaktereket” – vallja az Orbán Viktor és Antall József fiktív találkozásáról szóló darab írója és rendezője, Pozsgai Zsolt.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink