Vármegyék: a csere helyett át is matricázhatják a táblákat

A megyék vármegyére történő átnevezése kapcsán a módosításokat, átmatricázásokat, esetleges táblacseréket illetékes mérnökségeink végezhetik majd el – közölte a 444.hu-val a Magyar Közút.

A társaság az országos közúthálózatot érintően összesen 714 darab megyehatár jelző tábla üzemeltetési feladatait látja el. ,,Az esetleges jövőbeli feladatok felmérése és összegzése még előkészítés alatt van, így a módosítások pontos ütemezéséről és annak költségeiről majd csak a későbbiekben áll módunkban részletesebb tájékoztatást adni” – írták.

Mint az ismert, kedden szavazta meg a parlament fideszes többsége, hogy a megyéket vármegyékké nevezik át. Így mindent, amit eddig megyeinek hívtak, át kell nevezni vármegyeire. Többek között a megyehatárt jelző táblákat is ki kell cserélni.

A Közút munkatársainak a „Csongrád megye” táblákat 2020-ban kellett kicserélniük „Csongrád-Csanád megye” táblákra, amik most mehetnek a kukába.

A Momentum szerint a táblák és okmányok cseréje, az adminisztrációs költségek százmilliós, de inkább milliárdos tételre rúghatnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »