Szegeden szünetel az urológia létszámhiány miatt

A személyi feltételek hiányára hivatkozva a Szegedi Tudományegyetem Szent Györgyi Albert Klinikai Központjában augusztus 1-ig szüneteltetik az urológiai vizsgálatokat, derült ki abból a levélből, amit Kunetz Zsombor tett közzé a Facebookon.

A teljes urológiai ellátás már július 22-től szünetel – derült ki a levélből. A lemondást pedig csak az előző este 18 órakor közölték az NNK-val. A lemondás azt jelenti, hogy ,,gyakorlatilag elérhetetlenné válik a környéken a bonyolultabb ellátás, vagy a bonyolultabb urológiai onkológia műtéti ellátás is” – írja Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő.

Kunetz szerint azonban ezt egyetlen egyetem sem tehetné meg. „Még akkor sem, ha alapítványi szerkezetben működik, vagy hirtelen betegség miatt történik. Ha valahol itt kell, hogy legyen elég puffer a rendszerben” 

„A Szegedi Tudományegyetem a mai lemondásávál nemhogy egyetemként, de kórházként sem funkcionálhat, bátran kidobhatja a Tudományegyetem tábláját és kirakhatja helyette az Ispotály meghatározást, ez összhangban is lenne a vármegyékkel és a főispánnal. A Szent-Györgyi Albert nevet pedig, azonnal el kellene hagynia, tovább nem megszégyenítve a Nobel díjas magyar tudós emlékét!” – írja Kunetz.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink