Bartók-ügy: a tankerület szerint ez nem átszervezés, hanem ,,vagyont érintő döntés”

A Bartók iskolát fenntartó Hódmezővásárhelyi Tankerület most abba kapaszkodik, hogy az iskolaépület, mint vagyon, már nem szükséges a feladatellátáshoz, azaz mindenki elfér az új Almási utcai épületben – derül ki abbból a levélből, amit a tankerület küldött Dr. Kotroczó Bélának, a bartókos szülők jogi képviselőjének.

Miklós Anikó tankerületi igazgató azt írta a tegnapi keltezésű levélben, hogy a köznevelésről szóló törvény értelmében intézményátszervezés minden olyan fenntartói döntés, ami az alapító okiratban felsoroltak bármelyikének módosulásával jár, kivéve ami jogszabályváltozásból ered és olyan vagyont érintő döntés, amely vagyon a feladatellátáshoz a továbbiakban nem szükséges. A Tankerületi Központ a művészeti iskola vonatkozásában átszervezést nem kezdeményezett és továbbra is biztosítja a köznevelési feladat ellátásához szükséges feltételeket.

Kotroczó úgy értékelte a tájékoztatást: abba kapaszkodnak, hogy a Bartók épület, mint vagyon már nem szükséges a feladatellátáshoz (elfér midenki az Almásiban), ezért annak viszaadásáról dönthet a Tankerület. Csakhogy az a folyamat legvége, amit az átszervezés után lehet meglépni. Azaz először jogilag szabályos székhelyáthelyezés, alapítóokirat módositás (miniszter által) majd épületvisszaadás. A szüneteltetés bejelentését már ismerjük, de azt is, hogy erről székhely esetén nem dönthetnek – fejtette ki. Szerinte, ha a tankerületnek ennyi van a tarsolyában, akkor jól áll a szülők ügye.

Farkas Éva, Makó polgármestere több mint egy hónapja nem szólalt meg, hogy bezárják a jóhírnevű, magas művészeti oktatást nyújtó iskolát, valamint Lázár János, a térség országgyűlési képviselője egyáltalán nem mondott véleményt az esetről.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink