Egy korábban törvénytelenül foglalkoztatott személy lett újra a jegyző Csanádpalotán

Dr. Szabó Tímea megkapta a Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal vezetését. A neve ismerős lehet a településen, mert egyszer már volt jegyző teljesen szabálytalanul, mert később kiderült, hogy eltiltották a közigazgatástól.

2017 márciusában Perneki László, – aki alpolgármesterként vezette a települést Kovács Sándor polgármester halála után, – első intézkedéseinek egyikeként kinevezte Dr. Szabó Tímeát a hivatal vezetőjének. Előtte a jogviszonyát Vácott hivatalvesztés fegyelmi büntetéssel szüntették meg, amelynek következtében három évre eltiltották a közigazgatástól. Információink szerint gyakran nem járt be dolgozni, munkáját hanyagul végezte, késett a határidőkkel, gyakran tűnt el munkaidőben.

Annak ellenére, hogy nem vállalhatott volna munkát a közigazgatásban, ő megpályázta a jegyzői pozíciót Csanádpalotán, amit meg is nyert. Nem adott le erkölcsi bizonyítványt (nyilván az tartalmazta volna az eltiltását) és nem hozta el a személyi anyagait. De Pernekinek ez nem számított, kinevezte jegyzőnek.

A 2017-es időközi választás után kiderült a turpisság, így közös megegyezéssel távozott a hivataltól. Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester elmondása szerint a feladatait sem látta el megfelelően, de felelősségre vonás nem történt. Az esetről beszámolt a néhai Makó Híradó is, ennek nyomát a Google által tárolt változatban olvashatjuk: https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:5vI-GUIu8FIJ:https://makohirado.hu/2017/09/21/szemelyi-anyaganak-hianyan-volt-palotai-jegyzo/&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu

Még a Dr. Debreczeni István vezette önkormányzat adott be feljelentést ismeretlen tettes ellen pályázati pénzek jogosulatlan felhasználása és költségvetési csalás miatt. Mint kiderült, Perneki és jegyzője vastagon közreműködtek a szabálytalanságokban. A NAV jegyzőkönyv szerint dr. Szabó Tímea állította össze a költségvetést, Perneki szervezte az önkormányzat ügyeit, de nem figyeltek arra, hogy a 100 milliós pénzt elkülönített számlára vezessék át (1 db átutalásról van szó), költeni viszont más célra elköltötték.

Perneki idén szeptemberben újra Csanádpalotára invitálta dr. Szabó Tímeát és újfent jegyzőnek. Úgy tűnik ennél nagyobb baklövést nem is követhetett volna el, hiszen meg nem erősített források szerint a jelenlegi jegyző ellen nyomozás folyik 4 rendbeli üzletszerűen, kisebb kárt okozó csalás bűntette, 182 rendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett csalás vétsége, valamint egy rendbeli, szabálysértési értékre, üzletszerűen elkövetett csalás vétség kísérlete miatt. Gyanútlan áldozatainak virágokat, virághagymákat kínált eladásra az interneten, de miután az emberek átutalták neki a pénzt, napokig, hetekig nem válaszolt és persze az árut sem küldte. Összesen közel 2 millió forintot csalt ki a károsultaktól. Egy facebook csoport is van, Noé Virágoskertje károsultjai néven, aminek több mint 140 tagja van.

Perneki régi-új jegyzője már sok helyen bizonyította alkalmatlanságát. Ez azonban úgy tűnik Csanádpalotán jelenleg nem számít.

Kiváncsian várjuk a fejleményeket, amelyekről természetesen azonnal beszámolunk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »