Rangos elismerést kapott Rácz Margit, a Keri pedagógusa

Rácz Margit, a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pedagógusa Szakképzési Díjban részesült. Az elismerést csütörtökön vette át Budapesten, a nevelőtestület ma köszöntötte őt sajtónyilvános eseményen.

2020. óta ítélik oda a Szakképzési Díjat és évente 15 olyan oktató, szakember kaphatja meg, aki legalább 5 éven át példamutató tevékenységet folytatott a szakképzés területén. Rácz Margitot a Szakképzési Centrum javasolta és a 15 díjazott közül ő az egyedüli Csongrád-Csanád megyei.

Rácz Margit 1982. óta dolgozik a Keriben. Ő az iskola motorja, mindent tud az épületről, több igazgató alatt is dolgozott. Napjainkban nyugdíjasként segíti a vezetőség munkáját, jelenleg a felnőttoktatás a területe, de oktatóként kapcsolata van a diákokkal is. Az elmúlt években megkapta a Makó Város Nevelésügyéért elismerést (2019) és a Dr. Csada László-díjat (2019).

A pedagógust hétfőn köszöntötte a HSZC főigazgatója, Kincses Tímea és a HSZC kancellárja, Hegedűs Zoltán.

– 2007. óta dolgozom vele, akkor ő gyakorlati oktatásvezető volt. Nagyon sokat köszönhetek neki, hogy már főigazgatóként rendelkezem azzal a szakértelemmel, ami szükséges, mert Margitka kiváló tanítómesterem volt – fogalmazott Kincses Tímea.

Hozzátette: büszkék arra a nevelő, oktató tevékenységre, szakmaiságra, amit ő képvisel. Amikor kitűzték célul a minőségi oktatást, ahhoz nélkülözhetetlen olyan testület, ami itt működik és olyan emberek, mint Rácz Margit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink