📺 A nap témája: Sírva panaszkodik egy nyugdíjas az árakra és a rezsire TikTokon

Futótűzként terjed a magyar TikTokon egy 71 éves nyugdíjas videója, amelyben kilátástalan helyzetét érzékelteti. A felvételt egy ismerőse töltötte fel a közösségi oldalra.

„Ledolgoztam az életem java részét, de erre még álmomban se gondoltam, hogy 71 évesen ugyanazt kell megélni. Hogy éhen kell halni fűtetlen lakásban?”

– mondja sírva a kamerába az idős asszony.

Az RTL Híradó más nyugdíjasokkal is beszélt, akik hasonlóan nehéz helyzetben vannak. „A csapok el vannak zárva, hogy ne menjen mindenütt a meleg víz, hogy kevesebbet kelljen fűteni” – mondta el a kamerák előtt Ádám Imréné, aki csak a hálószobát és a fürdőszobát fűti házában, és így is alig tudja kifizetni a rezsit.

A Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetsége azt kérte a kormánytól: a nyugdíjprémiumból megmaradt összeget ossza szét azok között, akik a legalacsonyabb nyugdíjat kapják. Szerintük a támogatást a rászorulók

rezsikiegészítés vagy rezsicsekk formájában kaphatnák, akár úgy is, hogy nem papíralapon, hanem a szolgáltatóhoz automatikusan eljuttatva írják jóvá nekik ezt az összeget.

A Híradó arra is emlékeztet: Magyarországon a kétmillió magyar nyugdíjasból egymillióan kapnak havi 140 ezer forintnál kevesebbet, a nyugdíjasszervezet szerint nekik kellene a kormányzati segítség. Szegfalvi Zoltán, a Habitat for Humanity vezetője szerint erre a télre a családok megsegítésére további állami források lennének szükségesek, például egy külön krízisalapra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Változik a forgalmi rend a szegedi klinikáknál

A Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Északi-Klinikaparkjának területén, az épületek körül úttestfelújítás zajlik. A munka zavartalanságának biztosítása érdekében változik a forgalmi rend is – olvasható az egyetem oldalán.

Tovább »

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Döntöttek, 7,5 milliárd eurót zárolnának, 5,8 milliárdot engednének Magyarországnak

Az Európai Bizottság támogatja a koronavírus-járvány utáni gazdasági helyreállítást segítő uniós források lehívását lehetővé tevő magyar terv elfogadását, ami 5,8 milliárd euró (mintegy 2300 milliárd forint) vissza nem térítendő támogatás felhasználását teszi lehetővé Magyarország számára – adta hírül az MTI. Ehhez azonban szigorú kondíciók társulnak.

Tovább olvasom »