A nap témája: A 2-3 műszakban dolgozó mentősök nem kapták meg a beígért béremelést

Felháborodott közleményben reagált szerdán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége arra, hogy a korábbi ígéretekkel ellentétben nem kapták meg az egészségügyi szakdolgozók a beígért béremelést. A hírről ráadásul a dolgozók többsége csak a sajtóból értesült.

Mint írják:

„A döntéshozók által célul kitűzött 37 százalékos orvos-szakdolgozói bérarány távolabbra került, mint valaha: 21 százalékra csökkent. A megalázó mellőzöttség érzését tovább fokozza, hogy a szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel való konzultáció, az egyeztetések, az érdemi információ szolgáltatása rendre elmaradt.”

A MOMSZ közleményében arra is kitért, hogy

a jelenlegi inflációs környezet miatt a mentődolgozók a mindennapi megélhetésért kénytelenek két-három műszakban dolgozni, a sok túlóra az életük szerves részévé vált, ezért „nem maradt idejük élni”.

Az érdekvédő szervezet figyelmeztetett: amennyiben a döntéshozók célja az, hogy a jelenleg is elégtelen humánerőforrás helyzetet tovább rontsák, akkor jó úton járnak. Szerintük az egészségügyi dolgozóknak tisztességes bérre, megbecsülésre, emberi bánásmódra és kevesebb propagandára van szükségük.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink