Nagy cégeknél szerezhetnek gyakorlatot a Galamb diákja

Hétfőtől 17 fő mezőgazdasági gépész tanulóval elindul az Alföldi Agrár Ágazati Képzőközpont munkája a makói Galamb József iskolában is.

Az intézmény tájékoztatása szerint a mai napon 4 tanuló meghallgatását izgulhatták végig, hiszen az ország egyik legnagyobb mezőgazdasági gépforgalmazó és -értékesítő vállalata vezényelte le a felvételi elbeszélgetést. Végül mind a 4 tanuló sikeresen vette az akadályokat.

A 17 fő hétfőtől már szakképzési munkaszerződéssel fog rendelkezni, azaz a gyakorlati képzésen szerzett tapasztalatokon túl még havi 100 ezer forintos juttatásban is részesülnek.

Szeptembertől a kiszélesített program keretében, akár 100 fő köré is emelkedhet a szerződések száma, hiszen a mezőgazdasági gépésztechnikus, a mezőgazdasági technikus és a kertész szakmában tanuló diákok részére is lehetőség nyílik a szakképzési munkaszerződés megkötésére. Az iskola jelenleg 4 vállalkozással működik együtt, ez a szám szeptemberre jelentősen megnövekedhet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink