A nap témája: Még jó ideig várhatjuk az uniós forrásokat

Lelassultak a tárgyalások a magyar kormány és az Európai Bizottság között, ez pedig azt jelentheti, hogy a korábban tervezettnél is később indulhatnak meg az utalások az EU részéről azoknál a forrásoknál, amelyeket egy decemberi döntéssel zárolt az EU-országok képviselőit tömörítő Tanács – írja a Portfolio

A hvg.hu arról ír, hogy brüsszeli források azt is hozzáteszik, hogy legkorábban áprilisban-májusban értékelheti a Bizottság azokat a jogszabályokat, amelyeknek az elfogadását jogállamisági eljárás lezárása, illetve a helyreállítási források megszerzése érdekében a kormány március 31-i határidővel vállalta. Ez pedig azt jelenti, hogy legkorábban az év második felében, a nyári hónapokban érkezhet pénz Brüsszelből.

A tárgyalásokért felelős Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a minap még arról beszélt, hogy jövő héten küldi el a kormány konkrét javaslatait a vagyonkezelő alapítványok összeférhetetlenségi szabályairól. A legutóbbi kormányülésen ugyan az egyetemek élén álló alapítványokban tisztséget vállaló miniszterek felajánlottak lemondásukat, ám jó eséllyel ez nem elég ahhoz, hogy az EU engedélyezze az uniós pénzek – többek között Erasmus-ösztöndíjak – folyósítását az intézmények számára, ezért van jelentősége annak, milyen tervet rak le a kabinet az unió elé.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább olvasom »