Nem várható áremelés a Hagymatikumban, amíg nem adják át az új részeket

2023-ban a 2022. évi látogatószámokkal tervezünk. Reményeink szerint a Hagymatikum a maga egyedülálló építészeti megjelenésével továbbra is népszerű utazási célpont lesz – olvasható a fürdő üzleti tervében.

A fentieket figyelembe véve a Hagymatikum nyereséges működését feltételezik 2023-ra. A bérköltségeket mellett továbbra is az étteremhez kapcsolódó anyagköltség és az energia jelenti majd a legnagyobb tételt. Az épületek és eszközök elavulása miatt nem hagyják figyelmen kívül a szükséges karbantartásokat, javításokat, tervezik szerint ezek költsége is nőni fog.

A nyári szezon megnövekedett munkaerőigényét napi bejelentéssel próbálják majd megoldani. Júniustól kezdenék feltölteni a létszámot, összesen 1 műszakvezetőt, 3 recepcióst, 2-2 gépészt és takarítót, 3 pultost és 6 medenceőrt keresnek. Az év végi létszám várhatóan 90 fölé emelkedik majd.

A legnagyobb bevételt a fürdőszolgáltatások mellett az étteremből várják, azonban a wellness és a gyógyászat is jelentős összeg lehet. Számszerűsítve 210 ezer látogatóval számolnak és 900 millió forint nettó árbevétellel.

A bővítés kapcsán a bizottsági ülésen elhangzott, év végi átadással számolnak. Szintén a bizottsági ülésen derült ki, hogy a gáznál szeptember 30-ig van szerződésük. Ember Alex, a fürdőt üzemeltető zrt. vezérigazgatója kijelentette, akkor lesz jelentősebb jegyáremelés, ha plusz szolgáltatást tudnak nyújtani, vagyis ha átadták az új részeket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink