Az M43-as az egyik leghalálosabb út Magyarországon

A KSH közzétette legfrissebb adatait a balesetek kapcsán, ebből kiderül, az elmúlt három esztendő legrosszabb balesetei statisztikáit hozta 2022. A különböző összehasonlításokban az első tízben szerepel a Csanádpalotától Szegedig futó M43-as autópálya.

A KSH adatok alapján a vezess.hu összeszedte, hol történt a legtöbb baleset tavaly, konkrétan melyik hazai közutakra hívták a legtöbbször a mentőket és a rendőröket. A KSH jelenleg csak a múlt év első felére vonatkozóan tudta elküldeni a legfrissebb elérhető számokat.

Nem meglepő módon Magyarország messze leghosszabb útján, a Budapesttől félkörívben és négy megyén keresztül egészen Záhonyig húzódó 4-es főúton tört össze a legtöbb autó és sérült meg a legtöbb ember 2022-ben. Elgondolkodtató, hogy három különféle autópálya következik a sorban (M4, M1, M5).

Kilométerre vetítve a fővárost Hegyeshalommal összekötő M1-esen jutott 2022 első felében a legkevesebb kilométerre egy-egy emberi sérüléssel járó közlekedési baleset (2,89 km), majd a Budapesttől a röszkei határállomásig szinte nyílegyenesen húzódó M5 következik (2,98 km).

A halálos baleseteknél szerencsére az elmúlt évtized második legalacsonyabb számát hozta 2022-ben a vizsgált 11 hónap, tavaly összesen 410 halálos közlekedési baleset történt. Az 5-ös főúton és az M5-ös sztrádán haltak meg a legtöbben tavaly (7, illetve 5 halálos baleset). Az M43-ason 3 halálos baleset történt tavaly, amivel befért a top 10-be.

Ezen kívül 19,23 kilométerre jutott egy személysérüléses baleset az M43-ason, amivel második egy másik listán. További érdekesség, hogy Csongrád-Csanádban 22 halálos baleset volt, ami a negyedik legtöbb.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink