Ismét vádat emeltek Szabó Bálint ellen

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő Szabó Bálint jogász, szegedi önkormányzati képviselő ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon – derül ki az ügyészség sajtóközleményéből.

Az ügyészség vádirata szerint Szabó Bálint tavaly szeptember 21-én délután Budapesten autójával akadályozta egy rendőrségi konvoj tagjait a feladatuk ellátásában, miközben több közlekedési szabályt is súlyosan megsértett.

Ugyanezen a napon este társaival megjelent a budai Várban, hogy az általa korábban bejelentett demonstráción részt vegyen. Itt egy jogszerű rendőri intézkedés miatt Szabó Bálint indulatossá vált, azt kiabálta: csak kényszerintézkedés hatására fogja hagyni, hogy ismerősét elvigyék a helyszínről, majd felszólította társait, élőlánccal akadályozzák meg az előállítást.

Ezután Szabó több hivatalos személlyel is dulakodott, erőszakos magatartásával hosszú percekig akadályozta a jogszerű rendőri intézkedést. Ezután a férfi a rendőröket „mocskos állatoknak”, „mocskos rendőröknek” nevezte.

Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy az önkormányzati képviselőt a bíróság halmazati büntetésül ítélje próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Nagyéren már eldőlt a választás

Nagyéren nem kell izgulni, hogy ki lesz a polgármester és a képviselők, ugyanis a 388 választópolgár ugyanazokra szavazhat, akikre öt évvel ezelőtt. Vagyis ugyanannyi induló van, amennyi mandátum.

Tovább »

A nap idézete

41 éve hunyt el Romhányi József magyar író, költő, műfordító, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Nagyéren már eldőlt a választás

Nagyéren nem kell izgulni, hogy ki lesz a polgármester és a képviselők, ugyanis a 388 választópolgár ugyanazokra szavazhat, akikre öt évvel ezelőtt. Vagyis ugyanannyi induló van, amennyi mandátum.

Tovább olvasom »