A Nemzeti Befektetési Ügynökségnél a makói lett az év ipari parkja

Tulajdonképpen több mint 8 éve nem jött új befektető a makói ipari parkba, ennek ellenére elismerést kapott a terület az „Év befektetője” gálán tegnap. Az indoklás szerint ugyanakkor a makói ipari parkban mindössze 30 hektárnyi terület maradt elérhető.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) gáláján kilenc kategóriában hirdettek győztest. Az év stratégiai befektetése a Contemporary Amperex Technology Co., Limited (CATL) debreceni akkumulátorgyára lett; az év új beruházója a koreai W-Scope a nyíregyházi gyárával, ahol az akkumulátorokban használt szeparátorfilmet gyártják; az év állandó újrabefektetője a Nestlé; befektetői életműdíjat kapott a Mercedes-Benz; az év innovatív termék befektetése a kínai NIO, Biatorbágyon akkumulátorcserélő állomást létesítettek; az év K+F beruházója a Continental Csoport; az év legnagyobb volumenű képzési programja a Vajda Papírnál történt; az év beszállítója a magyar Titán’94 Kft.; az év ipari parkja pedig a makói.

A díj odaítélésénél azt emelték ki, a ,,nagy népszerűségének köszönhetően a 100%-os önkormányzati tulajdonban álló Makói Ipari Parkban ugyan mindössze 30 hektárnyi terület maradt elérhető, már zajlik a további bővítési irányok feltérképezése a jövőbeli befektetői igények kiszolgálására.”

Az ipari parkban magas színvonalú az infrastruktura, közel van az M43-as autópálya és közvetlen vasúti összeköttetés van. Ezen túl a közeli Szegedi Tudományegyetem jóvoltából biztosított szakképzett utánpótlás, valamint

,,Makó Város Önkormányzatának gazdaságfejlesztés iránti elhivatottsága és sikeres befektetésösztönzési politikája szintén nagyban hozzájárul a Makói Ipari Park sikerességéhez.”

A lokációt eddig több mint 30 cég választotta működésének helyszínéül – írták.

Legutóbb 2021 nyarán írtunk a makói iparkról, akkor már több mint 6 éve nem tudtak új befektetőt hozni Makóra. A makói ipari parkot 2019-ben 400 millió forintból fejlesztették. Ez javarészt közművesítést jelentett, de a kormány által támogatott multicégek közül egy sem jött a városba.

(Fotó: Farkas Éva Erzsébet Facebook oldala)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink