Ismét vádat emeltek Szabó Bálint ellen

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt emelt vádat a letartóztatásban lévő Szabó Bálint jogász, szegedi önkormányzati képviselő ellen a Pesti Központi Kerületi Bíróságon – derül ki az ügyészség sajtóközleményéből.

Az ügyészség vádirata szerint Szabó Bálint tavaly szeptember 21-én délután Budapesten autójával akadályozta egy rendőrségi konvoj tagjait a feladatuk ellátásában, miközben több közlekedési szabályt is súlyosan megsértett.

Ugyanezen a napon este társaival megjelent a budai Várban, hogy az általa korábban bejelentett demonstráción részt vegyen. Itt egy jogszerű rendőri intézkedés miatt Szabó Bálint indulatossá vált, azt kiabálta: csak kényszerintézkedés hatására fogja hagyni, hogy ismerősét elvigyék a helyszínről, majd felszólította társait, élőlánccal akadályozzák meg az előállítást.

Ezután Szabó több hivatalos személlyel is dulakodott, erőszakos magatartásával hosszú percekig akadályozta a jogszerű rendőri intézkedést. Ezután a férfi a rendőröket „mocskos állatoknak”, „mocskos rendőröknek” nevezte.

Az ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy az önkormányzati képviselőt a bíróság halmazati büntetésül ítélje próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre és járművezetéstől eltiltásra.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

128 éve született Török Sophie (született Tanner Ilona) Baumgarten-díjas író, költő, Babits Mihály felesége.

Tovább »

Jövőre sem maradunk makói naptár nélkül

A Szirbik Miklós Egyesület elkészítette a 2024. évi naptárját, amely Híres makóiak címmel jelent meg. Galamb Józseftől Pulitzeren át Mályusz Elemérig 12 híres makói fotója és rövid életrajza kapott benne helyet – számolt be róla az egyesület elnöke, Zeitler Ádám.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink