Üzletágaktól szabadulna a Continental, csak a gumiabroncs és a műanyag maradna

A makói gyárat is érintheti a Continental tervezett átszervezései. Egyelőre még csak vizsgálják a lehetőséget, de a legmagasabb szinten is támogatott a koncepció, mely szerint a Continental a jövőben gumiabroncsokra és a műanyaggal foglalkozó részére összpontosítana.

Az autopro.hu cikke szerint Wolfgang Reitzle, a Continental Felügyelő Bizottságának elnöke azt vizsgálja, hogyan lehetne a Continental tevékenységét a gumiabroncsgyártásra fókuszálni. Szerinte a nyereséges gumiabroncs-részlegnek és a Contitech műanyag részleg üzletágána kell tovább működnie. A Conti vezérigazgatója, Nikolai Setzer támogatja a projektet.

A Contitechből csak az rész maradna, ami nem az autóiparra irányul, tehát az átszervezés első lépése a Contitech kettéválasztása lesz.

A Continental vállalati struktúrájának változásáról már régóta keringenek a pletykák. A Contitech divízióban a Conti többek között autóipari tömlőrendszereket gyárt, de szállítószalagokhoz és egyéb ipari alkalmazásokhoz is gyárt műanyag alkatrészeket.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Triplex kerékpártúra indul Makóról

A Makói Természetbarát Sportegyesület jövő hét szombaton (május 25.) rendezi meg a szokásos Triplex kerékpártúráját, Kübekházán és a hármashatáron át Óbébára, és Rábéra. A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt várnak reggel, a Hagymaház előtt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Határ nyílik Kübekháza és Óbéba között

Jóváhagyta a román kormány a szerb–magyar–román hármas határnál található Kübekháza – Óbéba (Beba Veche) közúti határátkelő megnyitásáról szóló határozatot csütörtökön – közölte Mihai Constantin kormányszóvivő a héten.

Tovább olvasom »