A makói önkormányzatnak nem kellett 2 ezer facsemete, így végül Mórahalomra kerülnek

Mint arról beszámoltunk tavaly: a 10 millió Fa Makó és környéke program vezetőinek azt válaszolta a makói önkormányzat, hogy vigyék innen a facsemetéket, nem foglalkoznak vele. Most kiderült, Mórahalomon azonban szívesen fogadják őket.

,,Nem kérjük a fákat! Sem most, sem jövőre! Nem foglalkozunk a Gyerekek Erdejével! Ültessétek máshova!”

– a 10 millió Fa Makó és környéke program szerint ezt válaszolták nekik a makói önkormányzattól, amikor megkeresték őket 2022 decemberében. Mivel a város visszalépett, a facsemeték ideiglenesen egy környékbeli, természetszerető vadász magánkertjébe kerültek, ahol viszont nincsenek szakszerűen beiskolázva, a másik pedig a makói Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola tankertjébe.

A makói önkormányzat visszakozása furcsa, hiszen Magyarcsanádon és Apátfalván is örültek a csemetéknek, találtak nekik helyet. Árgyelán Diána, az alapítvány helyi vezetője szerint azonban politikai döntés született Makón – erről beszélt a Telexnek a héten.

Ugyanis a 10 Millió Fa Alapítvány vezetője a közéleti témákban véleményét gyakran kifejtő művészettörténész Bojár Iván András, az ő tevékenysége nyomán a klímavédelmi szervezetet is vélhetően politikainak bélyegezték. Árgyelán szerint ez volt az oka annak, hogy a makói fideszes önkormányzat végül nem biztosított területet a fák számára, hivatalos indoklást ugyanis nem kaptak.

Miután már a fideszes sajtóban is téma volt, hogy lassan két éve nincs helye a fáknak, Nógrádi Zoltán, Mórahalom fideszes polgármestere telefonon megkereste Árgyelánt. Az önkormányzat nemcsak két területet ajánlott fel, hanem a fák szakszerű gondozását is.

,,Nekünk ugyancsak van egy olyan elképzelésünk, hogy zöldítünk és fát ültetünk. Vannak is gyermekekhez kötődő területeink, pihenőpark, játszótér, ezért úgy gondoltuk, fölkeressük Diánát, hogy szívesen fogadjuk ezeket a csemetéket”

– mesélte a Nógrádi az egyeztetés körülményeiről a Telexnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A választások után a Lázár-sajtó hülyének nézte az apátfalvaiakat

,,Alapvetően zavart okozhatott, hogy sokan azt gondolhatták, Szekeres [Ferenc] ezúttal is a kormánypártok jelöltje, mint 2014-ben és 2019-ben” – írta a Lázár Jánoshoz köthető Promenad24 június végén. Biztos ami biztos, az apátfalviakat hülyének néző ,,cikket” szórólapon is eljuttatták a lakosokhoz.

Tovább »

A nap képe

Szimbolikus: kiszáradt a bezárt makói Bartók iskola előtt lévő, Bartók Béla szobornál található virágoskert.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

A nap képe

Szimbolikus: kiszáradt a bezárt makói Bartók iskola előtt lévő, Bartók Béla szobornál található virágoskert.

Tovább olvasom »