Önkéntes munkában alakították ki a facsemeték helyét Magyarcsanádon

30 darab virágos kőris csemete helyét készítették elő Magyarcsanádon önkéntesek munkájával, Lánczné Miklós Katalin és Tóvizi Ákos segítségével – adta hírül kedden a 10 Millió Fa Alapítvány.

A helyszín a sportpályánál volt, a lelátó mögötti területen. Azóta folyik a helyi gyerekek érzékenyítése a fák ültetése és gondozása iránt, mielőtt kicsik és nagyok elültetik és örökbefogadják a csemetéket.

Mint arról a Makói Csípősön beszámoltunk, ősszel az apátfalvi és a magyarcsanádi önkormányzat, a kiszombori Dózsa György Általános Iskola és a makói Szikszai György Református Általános Iskolának és Óvoda pici facsemetéket vett át a 10 Millió Fa Alapítványtól, az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola pedig 2 ezer darab makkot, ezeket januárban ültették el.

Szintén megírtuk, a makói önkormányzat így reagált a faültetési programra:

,,Nem kérjük a fákat! Sem most, sem jövőre! Nem foglalkozunk a Gyerekek Erdejével! Ültessétek máshova!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »