Önkéntes munkában alakították ki a facsemeték helyét Magyarcsanádon

30 darab virágos kőris csemete helyét készítették elő Magyarcsanádon önkéntesek munkájával, Lánczné Miklós Katalin és Tóvizi Ákos segítségével – adta hírül kedden a 10 Millió Fa Alapítvány.

A helyszín a sportpályánál volt, a lelátó mögötti területen. Azóta folyik a helyi gyerekek érzékenyítése a fák ültetése és gondozása iránt, mielőtt kicsik és nagyok elültetik és örökbefogadják a csemetéket.

Mint arról a Makói Csípősön beszámoltunk, ősszel az apátfalvi és a magyarcsanádi önkormányzat, a kiszombori Dózsa György Általános Iskola és a makói Szikszai György Református Általános Iskolának és Óvoda pici facsemetéket vett át a 10 Millió Fa Alapítványtól, az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola pedig 2 ezer darab makkot, ezeket januárban ültették el.

Szintén megírtuk, a makói önkormányzat így reagált a faültetési programra:

,,Nem kérjük a fákat! Sem most, sem jövőre! Nem foglalkozunk a Gyerekek Erdejével! Ültessétek máshova!”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Zajlik a makói szakrendelő felújítása

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból korszerűsítik a járóbeteg-szakellátást a makói és a hódmezővásárhelyi kórházban – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ az MTI-t.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Billiárd versenynek adott otthont Ambrózfalva

Nagyjából öt éve állt be ez a rendszer, azóta két nagyméretű asztalon játszanak magyar billiárdot. Gyakorlatilag napi szinten van játék, de évente 4-5 alkalommal versenyt is rendeznek, általában 16 fővel – tudta meg a Makói Csípős Valki Alextől.

Tovább olvasom »