Nem valószínű, hogy valaha még szállodaként fog működni a Korona Szálló

Mikor lesz a Koronából újra szálló? – tette fel a kérdést egy makói lakos, Kávási Mihály pénteken, Tóth Ferenc, frissen megválasztott önkormányzati képviselő fórumán. Farkas Éva nem zárta ki a lehetőséget, de lehet, hogy csak 20 év múlva lesz ilyen funkciója a főtéren álló patinás épületnek.

A tegnapi fórumon a hozzászóló felvetette, ha az elmúlt 10 évben legalább évente 2 szobát kialakított volna az önkormányzat, akkor mára már elkészült volna és újra szálloda lehetne. A polgármester ezzel kapcsolatban sok konkrétumot nem tudott mondani, mindenesetre felidézte, hogy 2014-ben 13 millió forintos hátralékkal adta vissza az akkori bérlő.

Akkor nem találtak helyi vállalkozást az üzemeltetésre, szálláshely kialakítására pedig nem volt pályázat, így úgy döntöttek, hogy a közösségi életet érintő fejlesztések felé viszik el. Később a vendéglátást egy szegedi vállalkozás látta el, aki most ősszel jelentette be, hogy bezárnak.

Farkas Éva elmondása szerint azon vannak, hogy a Korona a turizmusban hasznosuljon, de szálláshely kialakítására most sincs pályázat, az önkormányzat önerőből pedig nem tudja megcsinálni. Ugyanakkor nem zárta ki teljesen a lehetőséget, a polgármester szerint elképzelhető, hogy 20 év múlva újra elláthatja ezt a funkciót az épület.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink