A Bartók szülői közösségi azonnali jogvédelmet kért

A szülők nem tudnak tovább várni Maruzsa Zoltán államtitkár válaszára, azonnali jogvédelmet kértek az iskola megmaradásáért a Hódmezővásárhelyi Tankerülettel szemben.

A Bartók iskoláért létrehozott érdekvédelmi egyesület a Köznevelési Törvényre hivatkozva mutatja be a Tankerület jogellenes döntéseit. Így például, hogy az Oktatási Hivatal nyilvántartása szerint a „szüneteltetett feladat ellátási hely” székhelyként van bejegyezve – erre szól a működési engedély is. Azonban törvény szerint, ha az alapdokumentumokban változás történik, az átszervezésnek minősül, így azt a Klebelsberg Központ hagyhatja jóvá, ám oda ilyen javaslat nem érkezett a Hódmezővásárhelyi Tankerülettől. Kitérnek arra is, hogy egyeztetés nélkül hozott a tankerület döntést, valamint hogy még februárban is az akkor hatályos felvételi körzetek szerint hirdették meg a beiratkozást. Arról is írtak, a Hódmezővásárhelyi Tankerület több soron megsértette a szülők törvényben rögzített jogait, semmiféle tájékoztatást nem adnak a megkeresésekre, hivatalosan nem szolgáltatnak számukra adatokat.

Az azonnali jogvédelem azt jelentené, hogy a határozat megtámadásakor fennálló állapotot vissza kellene állítani, és megvárni a hivatalos eljárás végét. A Szegedi Törvényszéknek 15 napon belül kell döntenie a jogvédelemről.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink