A Bartók szülői közösségi azonnali jogvédelmet kért

A szülők nem tudnak tovább várni Maruzsa Zoltán államtitkár válaszára, azonnali jogvédelmet kértek az iskola megmaradásáért a Hódmezővásárhelyi Tankerülettel szemben.

A Bartók iskoláért létrehozott érdekvédelmi egyesület a Köznevelési Törvényre hivatkozva mutatja be a Tankerület jogellenes döntéseit. Így például, hogy az Oktatási Hivatal nyilvántartása szerint a „szüneteltetett feladat ellátási hely” székhelyként van bejegyezve – erre szól a működési engedély is. Azonban törvény szerint, ha az alapdokumentumokban változás történik, az átszervezésnek minősül, így azt a Klebelsberg Központ hagyhatja jóvá, ám oda ilyen javaslat nem érkezett a Hódmezővásárhelyi Tankerülettől. Kitérnek arra is, hogy egyeztetés nélkül hozott a tankerület döntést, valamint hogy még februárban is az akkor hatályos felvételi körzetek szerint hirdették meg a beiratkozást. Arról is írtak, a Hódmezővásárhelyi Tankerület több soron megsértette a szülők törvényben rögzített jogait, semmiféle tájékoztatást nem adnak a megkeresésekre, hivatalosan nem szolgáltatnak számukra adatokat.

Az azonnali jogvédelem azt jelentené, hogy a határozat megtámadásakor fennálló állapotot vissza kellene állítani, és megvárni a hivatalos eljárás végét. A Szegedi Törvényszéknek 15 napon belül kell döntenie a jogvédelemről.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Mégsincs béke? A kiszombori polgármester támogatója Facebookon gyalázza az egyik képviselőt

Akinek néha a Makón élek nevű csoport színvonala és hangneme túl sok, az még nem találkozott a Kiszomboron élek csoporttal. A hétvégén Szirbik Imre egyik támogatója alázta Endrész Erzsébetet, a község díszpolgárát, önkormányzati képviselőt – a poszt egész hétvégén elérhető volt és még cikkünk írásakor is megtalálható.

Tovább olvasom »