Három főt akartak kirúgatni a jegyzővel, de inkább ő maga mondott fel

Mint arról beszámoltunk, a választási ígéretekkel szemben teljesen más történik Csanádpalotán (kapcsolódó cikkeink itt és itt). A városházán jelentős a létszámhiány, a jegyző próbaideje alatt mondott fel, mert nem akart három főt is kirúgni.

Információink szerint a jegyző távozott a próbaideje alatt, hiszen három kolléga elküldésére akarták kötelezni. Ők jelenleg is dolgoznak, persze vélhetően a célkereszt továbbra is rajtuk van, azonban nem nagyon vannak új jelentkezők a betöltendő álláshelyekre, így jelenleg arra a néhány emberre, aki rendelkezésre áll, még szükség van.

Hogy mi az oka ennek a megtorlásnak, egyszerű: azt gondolják, hogy túlságosan közel álltak az előző városvezetéshez. Valójában a köztisztviselőknek nem a polgármester, hanem a jegyző a főnöke, a dolgozók lojalitása pedig megkérdőjelezhetetlen a munkájukhoz, hiszen az atrocitások ellenére még mindig lekiismeretesen végzik a feladatukat, ami nem kevés, lévén hogy alig vannak.

A kormányhivatal most nem jelezte azt, hogy veszélyben van a polgármesteri hivatal működése, pedig kevesebben vannak, mint Debreczeni István polgármestersége idején bármikor.

A távozott jegyző egyébként minden képesítéssel rendelkezett, a kora, a képzettsége és a kvalitása is arra predesztinálta, hogy sokáig állhasson a Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal élén, ráadásul csanádpalotaiként. Két és fél hónap alatt már tíz fő távozott a városházáról.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább olvasom »