Három főt akartak kirúgatni a jegyzővel, de inkább ő maga mondott fel

Mint arról beszámoltunk, a választási ígéretekkel szemben teljesen más történik Csanádpalotán (kapcsolódó cikkeink itt és itt). A városházán jelentős a létszámhiány, a jegyző próbaideje alatt mondott fel, mert nem akart három főt is kirúgni.

Információink szerint a jegyző távozott a próbaideje alatt, hiszen három kolléga elküldésére akarták kötelezni. Ők jelenleg is dolgoznak, persze vélhetően a célkereszt továbbra is rajtuk van, azonban nem nagyon vannak új jelentkezők a betöltendő álláshelyekre, így jelenleg arra a néhány emberre, aki rendelkezésre áll, még szükség van.

Hogy mi az oka ennek a megtorlásnak, egyszerű: azt gondolják, hogy túlságosan közel álltak az előző városvezetéshez. Valójában a köztisztviselőknek nem a polgármester, hanem a jegyző a főnöke, a dolgozók lojalitása pedig megkérdőjelezhetetlen a munkájukhoz, hiszen az atrocitások ellenére még mindig lekiismeretesen végzik a feladatukat, ami nem kevés, lévén hogy alig vannak.

A kormányhivatal most nem jelezte azt, hogy veszélyben van a polgármesteri hivatal működése, pedig kevesebben vannak, mint Debreczeni István polgármestersége idején bármikor.

A távozott jegyző egyébként minden képesítéssel rendelkezett, a kora, a képzettsége és a kvalitása is arra predesztinálta, hogy sokáig állhasson a Csanádpalotai Közös Önkormányzati Hivatal élén, ráadásul csanádpalotaiként. Két és fél hónap alatt már tíz fő távozott a városházáról.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

204 éve hunyt el Szegeden Dugonics András (horvátul: Andrija Dugonić) piarista szerzetes, író, egyetemi tanár.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Lakat kerülhet a csanádpalotai idősek gondozóházára

Mint az ismert, Perneki László és az őt támogató képviselők kapták meg a bizalmat a választóktól az időközi választáson. Választási kampányukban a „Rend, béke, fejlődés” szlogent hangoztatták, azonban úgy látszik, hogy ez a hangzatos jelmondat csupán a választásokig volt érvényes. Információink szerint legújabb ötletük a Délibáb utcai Naplemente Idősek Gondozóházának bezárása, hiszen annak fenntartása és üzemeltetése nem kötelező feladat.

Tovább olvasom »

Az időközi választás nem hozta el a változást Csanádpalotára

Perneki László és csapatának választási jelmondata a „Rend, béke, fejlődés” volt, azonban úgy látszik, ez csupán a választásokig volt érvényes. Az önkormányzattól több mint 10 fő távozott, új pályázatok nincsenek, információink szerint tervezik az idősek gondozóházának bezárását, az óvodavezetőt pedig egészen durva indokokkal küldhetik el.

Tovább olvasom »