A Bartókosok nem adják fel, az Ítélőtábla új eljárást rendelt el

Ha a tankerületnél azt gondolták, vége, hát nem! A Szegedi Törvényszék döntését a tavaly nyáron indult perben hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla és új eljárást rendelt el – számolt be róla a Bartók iskola megmaradásáért létrehozott csoportban Kotroczó Béla.

Az Ítélőtábla végzése szerint a szülői szervezetnek, közösségnek érdemi választ kell adni az intézmény működését érintő kérdésekben. Hogy mi is az érdemi válasz az Ítélőtábla szerint:

,,A szavak legáltalánosabb értelemben vett nyelvtani értelmezése alapján az érdemi válasz olyan választ lehet érteni, amelyből megállapítható a megkérdezett, illetve az intézkedésre jogosult személy, szervezet véleménye, döntése, a vélemény, a javaslat elfogadása, elutasítása, valamint annak indoka.”

A szülők jogi képviselője szerint amíg a pert jogerősen nem fejezik be, addig a tankerület nem állíthatja, hogy mindent törvényesen intéztek, bezárt a Bartók, törődjön bele mindenki. Kotroczó tájékoztatása szerint a szünetelés 1 éves időtartamra rendelhető el és ha törvényes volna, akkor is lejár augusztus 30-án. Az oktatás a Bartókban akkor szűnhet meg, ha az átszervezés jogszerűen zajlik le, de ha per van és nincs róla jogerős ítélet, akkor a Bartókot ki kell nyitni szeptember elsején.

Mint az ismert, egy évvel ezelőtt, a tanév végén derült ki, hogy a Hódmezővásárhelyi Tankerület tervei szerint a bartókosok a következő tanévet már a Makói Általános Iskola Almási épületében kezdhetik. A szülők ezt a tanév végén tudták meg és a döntéssel azóta sem értenek egyet.

(Fotó: az egyik szülői demonstráció tavaly.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink