A belga rendőrséghez mezőhegyesi lovak kerültek

2019. november 26-án új mezőhegyesi lovakkal (Hóvihar és Csipke) gyarapodott a belga Készenléti Rendőrség állománya – közölte a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság.

A belga Készenléti Rendőrség nyolc lovat kívánt megvásárolni: 165 cm marmagasság, 3-6 év közötti, elsősorban herélt és alapvető tréningen átesett, belovagolt ló legyen, emellett szigorú egészségügyi feltételeknek is meg kellett felelni. A rendőrlovak kiválasztásakor kiemelten fontos további szempontok a jó állóképesség, stabil idegrendszer, higgadt és bátor viselkedés, a tanulásra fogékonyság. A belga KR nem csak a rendfenntartásban, de díszegységben is kívánja őket alkalmazni. Lóval járőröznek a városokban, a tengerpartokon és az erdőségekben, határvonalakon is.

A belga KR beszámolt számunkra a rendőrlovak felkészítési gyakorlatáról is: Nem messze a tartási helyüktől terül el egy erdő ahová előszeretettel viszik a lovainkat jártatni és edzeni, terepgyakorlatokat végezni. A fedeles lovardájukban speciális gyakorlatoknak és különböző zajhatásoknak is kiteszik az egyedeket, hogy felkészültek legyenek a szolgálatra és a váratlan helyzetekre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink