📺 A Belügyminisztérium nem reagál érdemben a ,,horrorkaravánokra”

Vadai Ágnes országgyűlési képviselő (DK) írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor vezette tárcához a horrorkaravánok kapcsán. Arra volt kíváncsi a politikus, hogy a BM információi szerint ezek a román trélerek már eleve szabálytalanul lépnek be az országba, vagy a karavános itt alakulnak ki, mert nem eléggé nagy a büntetési tétel a szabálytalan vontatványokkal szemben. 

A kérdést végül nem Pintér Sándor, hanem államtitkára, Kontrát Károly válaszolta meg, de olyan módon, amely vagy egy komoly sokkhatást, vagy pedig egy üres minisztériumot feltételez.

“A biztonság a legfontosabb közösségi érték. A Belügyminisztérium és az irányítása alatt álló szervek jelenleg és a jövőben is minden szükséges intézkedést megtesznek a közlekedők biztonsága és a közlekedés zavartalanságának biztosítása érdekében.”

Ennyi a válasz

A jobbikos Brenner Koloman is több alkalommal figyelmeztette a Belügyminisztériumot a potenciális veszélyre. Az egyik írásbeli kérdésére válaszul közölte a tárca, hogy 2018-ban 11.468 esetben bírságoltak a hatóságok 7500 kg-ot meghaladó össztömegű tehergépkocsikat/vontatójárműveket szabálytalan előzés miatt, valamint 1004 járművezetőt szankcionáltak a vontatás, illetve járművek megterhelésével kapcsolatos szabályok megsértése okán.

A plenáris ülésen pedig azt közölte, Jobbik a szigorítás pártján áll, ugyanakkor komoly hangsúlyt kell helyezni a külföldi sofőrök tájékoztatására is.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Téli üzemmódban a Magyar Közút

Minden év november 10. napjától téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt., ez az idei évben sincs másként. Így országosan 19 megyei igazgatóságán, 95 mérnökségén és a központi irányításban is 0-24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek. A következő hónapokban mintegy 3700-an dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban a szükséges téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján – közölte a társaság a héten.

Tovább olvasom »