A belső békességre hívja fel a figyelmet Pálfai Zoltán plébános

[ad 1]

Január elseje a béke világnapja. Ennek apropóján Pálfai Zoltán plébános arról beszélt, hogyan lehetünk mi magunk is a béke hordozói. 

,,Miután önmagaddal kiengesztelődtél, a békét másoknak is elviheted” – ezzel az ősi mondattal kezdte prédikációját Pálfai Zoltán január elsejei miséjében.

,,A diktatúrák idején a békés egymás mellett élést hirdették meg, ám a határokon ott álltak a harckocsik. Ez csak egy látszatbéke volt, a szívekben nem volt valódi béke. A Szentírásban azt olvashatjuk, hogy a Messiás lesz maga a béke. Gondoljunk bele, a Béke szózatát hallgatjuk karácsonykor, Jézus pedig az utolsó vacsorán a következőket mondta: ,,Békességet hagyok rátok, az én békémet adom nektek.” Így amikor boldog új évet kívánunk egymásnak, akkor az Istent keressük, mint a béke forrását. Az igazság az, hogy a béke ellentéte a belső félelem, ezért önmagunkkal kell megbékélnünk. Ha befogadtuk a békét, akkor tudjuk adni másoknak is.”

A teljes prédikációt itt hallgathatja meg.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Enyhül a kánikula a héten

Kánikulával kezdődik a hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink