A béremelés után még mindig az Unió sereghajtói leszünk

,,A szlovák (!) minimálbértől például 50 ezer forinttal fogunk elmaradni. De Orbán szerint legyünk elégedettek ennyivel. S hogy mi a helyzet a rekordokat döntő üzemanyag- és élelmiszerárakkal? Arról nem beszélt” – reagált Jakab Péter, a Jobbik elnöke Orbán Viktor reggeli rádióinterjújára. A miniszterelnök azt mondta, ha a kormányon múlna, már háromszor ekkora lenne a minimálbér, de a munkások nettó 133 ezret akartak, a kormány ezért ezt lobbizta ki a cégvezetőknél. 

Orbán azt is mondta, ez a béremelés nemzetközi szinten is példátlanul magas.

Hát persze. Ugyanis példátlanul alacsony összegről, nettó 111 ezerről kell emelni 133-ra. Ami még így is olyan példátlanul alacsony, hogy továbbra is sereghajtók leszünk vele az Unióban. A szlovák (!) minimálbértől például 50 ezer forinttal fogunk elmaradni. De Orbán szerint legyetek elégedettek ennyivel. S hogy mi a helyzet a rekordokat döntő üzemanyag- és élelmiszerárakkal? Arról nem beszélt. És arról sem, meg lehet-e élni ilyen drágulás mellett havi 133 ezerből. Persze hogyan is tudhatná ezt az, akinek a családja havi 180 millióból él. Lölőt nem is számolva.

– fogalmazott oldalán Jakab.

Hozzátette: ,,Szóval miniszterelnök úr, ha van valami, ami nemzetközi szinten is példátlan a magyarok szegénysége és az ön gazdagsága mellett, az nem más, mint az ön pofátlansága.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Július 1-ig maradnak a hatósági árak

A kormány július 1-ig meghosszabbítja az árkorlátozó intézkedéseket, tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszerek ára július 1-ig változatlan marad – jelentette be Orbán Viktor a Facebook-oldalán a szerdai kormányülés után.

Tovább olvasom »