A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

A gyanú szerint a Conti az érintett vezetők tudtával illegális hatástalanító eszközökre alkalmas motorvezérlő egységeket szállított a Volkswagennek. Így többek között csalásban való közreműködéssel vádolja a hannoveri ügyészség a Continental korábbi vezetőit. Sikkasztás gyanúja miatt is folyik a nyomozás a beszállító korábbi vezetői ellen. Ebben az esetben arról van szó, hogy szándékosan félrevezető belső vizsgálatokat végeztek a Continentalnál, így a cégnek nem kellett kártérítést fizetnie.

Wolfgang Schäfer, a Continental korábbi, hosszú ideig regnáló gazdasági vezetője már kénytelen volt lemondani, miután a cég belső vizsgálata során nem tudta kielégítően tisztázni magát. Közben a hatóságok több irodában és néhány Conti-alkalmazott lakásán is tartottak már házkutatást.

A Continental korábban kijelentette, hogy mindenben együttműködik a nyomozó hatóságokkal, a mostani fejleményeket pedig hivatalosan nem kommentálta a cég.

A dízel kipufogógáz-értékeinek megtévesztő szoftverrel történő manipulálása körüli botrány 2015 szeptemberében robbant ki a Volkswagen háza táján, de az ügy gyökerei a 2000-es évekre nyúlnak vissza.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

115 éve hunyt el a makói mérnök, aki a fiumei kikötőt tervezte

A magyar minisztertanács 1870. július 20-án felállította a fiumei kormányzóságot és a kormányzó megkapta a Magyar Királyi Tengerészeti Hatóság elnöki tisztét is. A Kereskedelemügyi Minisztériumban megszervezték a Fiumei Kikötő Építő Hivatalt. A kikötő építésvezetőjévé 1877. október 5-én kinevezték Hajnal Antalt.

Tovább olvasom »