A Continental korábbi vezetői is érintettek a dízelbotrányban

A hannoveri ügyészség kibővítette nyomozását a Continental volt vezetői ellen a Volkswagen károsanyag-kibocsátási botrányában. A beszállító négy korábbi vezetője került az igazságszolgáltatás látókörébe – számolt be róla az autopro.hu az Automobilwoche cikke alapján.

A gyanú szerint a Conti az érintett vezetők tudtával illegális hatástalanító eszközökre alkalmas motorvezérlő egységeket szállított a Volkswagennek. Így többek között csalásban való közreműködéssel vádolja a hannoveri ügyészség a Continental korábbi vezetőit. Sikkasztás gyanúja miatt is folyik a nyomozás a beszállító korábbi vezetői ellen. Ebben az esetben arról van szó, hogy szándékosan félrevezető belső vizsgálatokat végeztek a Continentalnál, így a cégnek nem kellett kártérítést fizetnie.

Wolfgang Schäfer, a Continental korábbi, hosszú ideig regnáló gazdasági vezetője már kénytelen volt lemondani, miután a cég belső vizsgálata során nem tudta kielégítően tisztázni magát. Közben a hatóságok több irodában és néhány Conti-alkalmazott lakásán is tartottak már házkutatást.

A Continental korábban kijelentette, hogy mindenben együttműködik a nyomozó hatóságokkal, a mostani fejleményeket pedig hivatalosan nem kommentálta a cég.

A dízel kipufogógáz-értékeinek megtévesztő szoftverrel történő manipulálása körüli botrány 2015 szeptemberében robbant ki a Volkswagen háza táján, de az ügy gyökerei a 2000-es évekre nyúlnak vissza.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

76 éve született Máté Péter, magyar énekes, hangszerelő, zeneszerző és zongorista. Közel 150 dal szerzője és előadója. Dalai évtizedekkel halála után is nagy népszerűségnek örvendenek.

Tovább »

Centenáriumát ünnepli a makói Keri

Méltó módon szeretnék megünnepelni ezt a száz évet, számítanak az egykori keris diákokra is, részvétellel, vagy egyéb támogatással – hangzott el a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pénteki sajtótájékoztatóján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Centenáriumát ünnepli a makói Keri

Méltó módon szeretnék megünnepelni ezt a száz évet, számítanak az egykori keris diákokra is, részvétellel, vagy egyéb támogatással – hangzott el a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pénteki sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom »