A covid miatt bezárt Anglia legöregebb, 1229 éves kocsmája

1229 éves angol kocsma zárja be kapuit. Számos háború, járvány, válság és történelmi viszontagság után a koronavírussal már nem bírt el a legidősebb angol pub – írja a nosalty.hu.

A Ye Olde Fighting Cocks nevű kocsma 793-ban (!) nyitotta meg kapuit, és egészen mostanáig működött zavartalanul. A hertfordshire-i St. Albansban található és a Guiness rekordok könyve szerint is a legrégebben nyitva tartó kocsma Angliában, bár erről ott megoszlanak a vélemények.

A kocsmát üzemeltető, Christo Tofalli a Facebook-on jelentette be döntését, aminek hatására számos támogató üzenetet kapott. Elmondása szerint van fény az alagút végén, hiszen az új tulajdonos a jövőben akár tovább is viheti majd a helyet. Egy biztos: számára nincs tovább, a pub nem tud nyereséget termelni a járvány miatt megváltozott gazdasági helyzetben.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Újabb zenés demonstrációt tartottak a Bartók iskola megmaradásáért

Nagyjából 30 szülő és gyermekeik részvételével zajlott zenés megmozdulás szombaton a Bartók iskola előtt. A szülők a székhelyintézmény jogviszonyának szüneteltetésével sem értenek egyet – ez ellen tiltakoztak ma és vasárnap is fognak. Mindemellett jogi úton is megtámadták a fenntartó tankerület döntését.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink