Pár éve épült, de már korszerűsíteni kell a csanádalberti művelődési házat 

A Művelődési Ház 2016-ban épült meg kormánytámogatásából Csanádalbertin. Most a gazdaságosabb üzemeltetés miatt korszerűsítik.

25 millió forintból napelemekkel, illetve hűtő-fűtő klímákkal látják el az intézményt. Emellett új szennyvíz-tisztítót is kialakítanak az épületnél – erről a Rádió 7-nek beszélt Csjernyik Zoltán, a község polgármestere.

Érdekesség, hogy az épületet pár éve adták át, de már most korszerűsítésre adott be pályázatot (és mint kiderült, nyert) a település. A beruházás költsége 2016-ban közel 145 millió forint volt, a kivitelező a hódmezővásárhelyi Bodrogi Bau Kft. volt. Csanádalberti honlapján azt írják: a község régi vágya teljesült a Művelődési Ház megépítésével. Iskolai, óvodai, önkormányzati rendezvények megtartásának helyszíne, de a lakosság aktív lakossága sportolási célja is tudja használni. 

Mi egyébként 2018 márciusában jártunk az épületben, azaz az átadást követően másfél évvel. Akkor már beázási problémák voltak:

(Kiemelt fotó: Csanádalberti Művelődési Ház Facebook)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

79 éve született Szakcsi Lakatos Béla, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész és zeneszerző, érdemes művész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink