A csantavéri mészáros késsel támadt Magda Marinkóra a szegedi börtönben

Tíz nap magánzárkát kapott a szegedi Csillagbörtönben raboskodó Dér Csaba, miután két hónappal ezelőtt rátámadt a délvidéki halálosztóként ismert Magda Marinkóra – tudta meg a Blikk.

A csantavéri mészárosként elhíresült Dér a támadás és a fogva tartott társának sértegetése miatt egy hónapig a rádióját sem használhatja.

A Szegedi Fegyház és Börtön Fegyelmi Bizottságának elsőfokú határozatában, amit a Szegedi Törvényszék bírája jogerősen fenntartott, egészen pontosan úgy fogalmaznak, hogy védencem nyitott ételbeadó nyíláson keresztül hangosan szidalmazta Magda Marinkó fogvatartottat, közben kidobta a rendszeresített kését és egy partvisnyelet, mondván, nesze, rohadt gyilkos. Dér Csaba a fegyelemsértés elkövetését elismerte, védekezésül előadta, cselekedetét azért tette, mert meg van róla győződve, hogy Magda Marinkó fogvatartott megölte testvérét és kötelességének érezte, hogy a sértett nevében fellépjen” – magyarázta a Blikknek dr. Gulyás Krisztián, Dér ügyvédje.

Dér a bírónak elmondta, Magda Marinkó sértegetését nem bánta meg, viszont az intézet rendjét nem akarta megsérteni. Mindenképpen szeretné, ha egyiküket eltávolítanák a fegyházból, még csak egy épületben sem akar vele többé lenni, tette hozzá az ügyvéd, aki arról is beszámolt: védence rádióját egy hónapra elveszik, amiért nem szólt az őröknek azonnal, hogy az incidens során a keze megsérült.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink