A csatornabekötések szabályosságát fogja ellenőrizni az Alföldvíz

Az Alföldvíz Zrt. az illegális csatornahasználat felszámolására 2023. július 1-től október 31-ig kampányt hirdetett. Ez idő alatt a fogyasztóknak lehetőségük volt az esetleg korábban készült illegális szennyvízcsatorna rákötések megszüntetésére, vagy bejelentésre és amennyiben minden műszaki feltétel adott, akkor szabályos átvételi eljárás keretében legalizálni a csatlakozást.

A társaság tájékoztatása szerint ebben a moratóriumi időszakban érkező szabálytalan közműhasználatról történő bejelentések esetében a szolgáltató eltekintett a kötbér kiszabásától. A kampány lezárultával, november elsejétől az Alföldvíz fokozott, szisztematikus, szúrópróbaszerű ellenőrzést hajt végre az érintett ingatlanok tekintetében és vizsgálja a csatornabekötések szabályosságát.

Az ellenőrzés célja az illegális szennyvízcsatorna használat és a csapadékvíz közcsatornába történő bevezetésének felderítése azon ingatlanok esetében, amelyek a nyilvántartás szerint még nem kötöttek rá a műszakilag elérhető csatornahálózatra.

A vizsgálat a következőkre terjed ki:

  • a közcsatornára csatlakozás az Alföldvíz hozzájárulásával történt-e meg;
  • az adott ingatlanon történik-e szabálytalan csapadékvíz bevezetés a szennyvíz elvezető hálózatba;
  • az adott ingatlanon történik-e szabálytalanul helyi fúrott kútból kitermelt víz bevezetése a szennyvíz elvezető hálózatba;
  • a kialakított házi szennyvíz elvezető rendszer a műszaki előírásoknak megfelelően került-e kialakításra.

A kampány négy hónapja alatt az Alföldvíz teljes szolgáltatási területéről, szinte valamennyi településről érkezett bejelentés ingatlantulajdonosoktól, akik kezdeményezték a korábbi csatlakozás legalizálást. A legtöbb bejelentés a Szeged környéki településekről, illetve Békéscsabáról és környékéről érkezett.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink