Több ezer dolgozót küldhet el globálisan a Continental

A Continental jelentős létszámleépítést tervez az autóipari részlegében. Összesen mintegy 5500 állást szüntetnének meg globális szinten, ebből ezernél is több munkahely megszűnése várható Németországban – számolt be róla az autopro.hu német sajtóértesülékre hivatkozva.

A hírek szerint a Continental az adminisztráció egyszerűsítésével szeretné ismét nyereségessé tenni a gyengélkedő autóipari részleget, valamint a részleghez tartozó, kijelzőkkel és vezetéstámogató rendszerekkel foglalkozó üzletágat is. Ez a lépés mintegy 5500 állásmegszüntetését jelentené globális szinten, ebből több mint ezer állás a mintegy harminc németországi telephelyen szűnne meg.

A leépítéstől több száz millió eurós megtakarítást vár a Continental.

Az Automobilwoche kérdésre a Continental szóvivője azt mondta, nem kommentálnak pletykákat. A cég azonban „további intézkedéseket vizsgál az Automotive divízió versenyképességének erősítésére”. A szóvivő szerint ez magában foglalja az adminisztratív struktúrák esetleges változtatásait is.

A Manager Magazin szerint elsősorban az adminisztráció lesz az érintett az elbocsátásokban, a gyártás és a kutatás-fejlesztés területén kizárt a komolyabb leépítés. A lap információi szerint a terveket a napokban mutatják be a dolgozóknak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink