A DUOCOR Ipari Bt.-nél szabadság, délutáni munkavégzés, ,,home office” várható

Olvasóink kérték, hogy keressük meg a nagyobb makói munkáltatókat, milyen intézkedéseket hoznak a járvány idején. Gábor Zoltán, a DUOCOR Ipari Bt. ügyvezetője körlevelet küldött ki hétfőn a dolgozóknak, amit megosztott oldalunkkal is. Mutatjuk:

Tisztelt Kollégák !

 

Szeretném összefoglalni, hogy én hogyan látom a jelenlegi helyzetet.

 

1. A most terjedő vírusnak nincs hatásos ellenszere (mint például az influenza vírusnak.) Az ismert influenzavírusok elleni immunitás is legalább 3 hét mire kialakul.

2. Rendkívül ragályos és nagyobb a valószínűsége, hogy bennünket is megfertőz (KB 80 %) mint annak, hogy nem.

3. A jó hír az,  hogy fel lehet gyógyulni belőle kb. 3-4 hét alatt, a szervezet immunreakciójától függően. (Van aki “csak” hordozó és tünetmentes.)

4. Nagyobb a valószínűsége (90% feletti ) annak ,hogy felgyógyulunk belőle mint annak hogy nem (0.1 %- 3%).

5.. A téli időszak vége sajnos egyébként is az influenzaszezon ideje, mert ekkorra kimerülnek a szervezet vitamin és ásványi anyag forrásai.

A legveszélyeztetebbek az időskorú és idült betegséggel élő honfitársaink.

6. A nyálkahártyán keresztül juthat be a szervezetbe (tehát a bőrön keresztül nem). A kézmosás (szappannal elegendő ) azért is fontos, hogy a kezünkről ne juthasson be a szemünkbe, szánkba a vírus .

7. A jelenlegi karanténrendszerek azt a cél szolgálják, hogy a betegek ne egyszerre zúduljanak rá az egészségügyi ellátórendszerekre, mert azt a helyzetet egyetlen állam rendszere sem lenne képes kezelni .

Intézkedések :

Kérem ,hogy mindenki vigyázzon a környezetében élő 65 év feletti ismerőseire ,hogy még véletlenül se fertőzhesse meg! Kézfertőtlenítők szerdán érkeznek .Vitaminok-táplálékkiegészítők beszerzése folyamatban. Gyermekmegőrzés: A családdal és  munkahelyi területvezetőkkel, esetleg a munkaüggyel egyeztetve szabadság, du. munkavégzés  és ahol lehetséges ott” home office”. Ibuprofén tartalmú lázcsillapító helyett paracetamol tartalmú legyen!  Ha odakerül a sor (francia eü. miniszter ).

Munka

Amíg és ahogyan tudunk addig dolgozunk . A rendelésállományunk máris magas és további növekedésre számítunk. A krízis elmúltával pedig dömping várható.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

📷 Elballagtak a kerisek

A középiskola olyan, mint az autóversenyzés. Rengeteg háttérmunkás dolgozik a sikerért, de a nagy eseményen a végső eredmény annak a kezében van, aki a volán mögött ül – fogalmazott Papós András, a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium megbízott igazgatója az iskola szombat délelőtti ballagásán.

Tovább »

Ez áll az Európai Bizottság jogállamiságról szóló levelében

A 444.hu állítása szerint birtkokukba jutott a feltételességi mechanizmus elindításáról szóló levél, amelyben az Európai Bizottság (EB) 50 oldalon keresztül fejti ki, hogy a magyar államot pénzvesztéssel fenyegető eljárás több mint tíz éve megoldatlan problémák miatt indult, és hogy miért látják bizonyítottnak a pénzvesztést és a jogállamiság sérelmét Magyarországon.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

📷 Elballagtak a kerisek

A középiskola olyan, mint az autóversenyzés. Rengeteg háttérmunkás dolgozik a sikerért, de a nagy eseményen a végső eredmény annak a kezében van, aki a volán mögött ül – fogalmazott Papós András, a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium megbízott igazgatója az iskola szombat délelőtti ballagásán.

Tovább olvasom »

Makói, nagylaki, kiszombori rendőr kapott elismerést

A Rendőrség napja alkalmából a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság több munkatársa is elismerésben részesült. Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány a 2022. április 29-én, Szegeden rendezett ünnepségen az országos elismerésekhez is gratulált.

Tovább olvasom »