📺 A nap témája: Honnan lesz fizetése azoknak, akiknek a vírus miatt otthon kell maradniuk?

Ötpontos gazdasági akciótervet hirdetett a Jobbik – mondta Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. A politikus szerint aggasztó az első otthontöltött munkanapon, hogy a pedagógusok jórésze nem feltétlenül tudja, hogy az ő fizetése milyen körülmények között fog megérkezni, de számos más munkavállalót is érint, hogy lényegében megáll az ország és kényszerszünetre kell vonulni.

Az ellenzéki képviselő szerint felelős politikai erők nem hagyhatnak bizonytalanságot a polgárok életében, a Jobbik kizárólag a megoldásokra koncentrál, ezért összeállítottak egy ötpontos tervet, ami felelős módon minimalizálhatja a károkat.

A Jobbik munkahelyvédelmi alapot állítana fel a költségvetés és a legnagyobb tőkeerejű – jellemzően multinacionális cégek befizetéseiből, hogy szükség esetén ebből működhessen zavartalanul a bérek folyósítása.

Felszólítják a kormányt, hogy állapodjon meg a bankszövetséggel egy hiteltörlesztési- és kilakoltatási moratóriumról, valamint kezeljék a lakbér- és rezsifizetési nehézségeket is.

Z. Kárpát üdvözölte, hogy számos európai országban hatósági árszabályozást vezettek be a védekezéshez szükséges eszközökre, például a maszkokra és kézfertőtlenítőkre. Felháborítónak és vérlázítónak tartja a brutális hazai áremelkedést ezeknél a termékeknél.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Július 1-ig maradnak a hatósági árak

A kormány július 1-ig meghosszabbítja az árkorlátozó intézkedéseket, tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszerek ára július 1-ig változatlan marad – jelentette be Orbán Viktor a Facebook-oldalán a szerdai kormányülés után.

Tovább olvasom »